Δημοσίευση: ’

Θοδωρής Αθερίδης για Χρυσοχοΐδη: «Το cancel δεν με αφορά, ούτε με τρομάζει»

Τι είπε για το ελληνικό FBI και την κριτική.

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ρηγοπούλου
Δημοσίευση: ’
Θοδωρής Αθερίδης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ρηγοπούλου

Τι είπε για το ελληνικό FBI και την κριτική.

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Ο Θοδωρής Αθερίδης δήλωσε ότι το 'cancel' δεν τον αφορά και δεν τον τρομάζει.
  • Διατηρεί τη θέση του για τον υπουργό Χρυσοχοΐδη, υποστηρίζοντας την ανάγκη διερεύνησης σοβαρών εγκλημάτων.
  • Αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη και στην υπόθεση της Marfin.
  • Η τοποθέτησή του στην Κρήτη προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά ο ίδιος επιμένει στην εμπιστοσύνη του προς τον υπουργό.
  • Ο Αθερίδης τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δηλώσεις του και ότι οι επικρίσεις είναι 'εύσημο' για εκείνον.

Ο Θοδωρής Αθερίδης επανήλθε μέσω Facebook στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και το «ελληνικό FBI». Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι διατηρεί τη θέση του και αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα εκφράζει δημόσια.

«Το cancel δεν με αφορά, ούτε με τρομάζει», ανέφερε στη μακροσκελή ανάρτησή του, την οποία δημοσίευσε λίγες ημέρες μετά την παρουσία του σε εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στην Κρήτη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η «κουλτούρα του cancel» δεν επηρεάζει τις δημόσιες τοποθετήσεις του, καθώς όσα λέει αποτελούν συνειδητές επιλογές του. Παράλληλα, επέλεξε να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού κάτω από τη συγκεκριμένη δημοσίευση.

Η αναφορά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Θοδωρής Αθερίδης διευκρίνισε ότι η εκτίμησή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν συνδέεται, κατά τον ίδιο, με πολιτική τοποθέτηση. Απέδωσε τη στάση του στην προσπάθεια διερεύνησης σοβαρών εγκλημάτων και στην επιδίωξη να μη μένουν σημαντικές υποθέσεις ανεξιχνίαστες.

Στην ανάρτησή του αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη. Έκανε επίσης ειδική μνεία στην υπόθεση της Marfin, τονίζοντας ότι αρμόδια να κρίνει την ενοχή ή την αθωότητα των κατηγορουμένων είναι η Δικαιοσύνη, με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ο ηθοποιός υποστήριξε ακόμη ότι η εξιχνίαση ενός εγκλήματος ωφελεί το κοινωνικό σύνολο, ανεξάρτητα από το πρόσωπο ή τον φορέα στον οποίο αποδίδεται η επιτυχία. Αναφερόμενος στο φαινόμενο του «τυφλού μίσους», εξήγησε ότι η παρέμβασή του είχε στόχο να αναγνωρίσει την προσπάθεια διερεύνησης της υπόθεσης και όχι να προκαταλάβει τη δικαστική απόφαση.

Η αρχική δήλωση στην Κρήτη

Η τοποθέτηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις έγινε την Παρασκευή 10 Ιουλίου, σε εκδήλωση στην Κρήτη με αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία. Εκεί ο Θοδωρής Αθερίδης απευθύνθηκε δημόσια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.

«Σε γνωρίζω τόσα χρόνια και σου έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Όποτε μας χρειαστείς, γιατί έχει χαθεί η μπάλα και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι ίδιοι», είχε δηλώσει, προκαλώντας σειρά σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείνοντας τη νέα του παρέμβαση, ο Θοδωρής Αθερίδης σημείωσε ότι, στα 61 του χρόνια, γνωρίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δηλώσεις και τις πράξεις του. Χαρακτήρισε επίσης «εύσημο» τις επικρίσεις που δέχεται από ανθρώπους με τους οποίους, όπως ανέφερε, δεν συμμερίζεται τις ίδιες αντιλήψεις.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.