8 Ιανουαρίου 2026
Δημοσίευση: 15:06'

Θορυβημένος ο Μακρόν από τη «δίψα» του Τραμπ

Με μία «νεοαποικιακή επιθετικότητα», οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να μοιράσουν μεταξύ τους τον κόσμο, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 15:06’
EPA/STEPHANE MAHE / POOL MAXPPP OUT
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Με μία «νεοαποικιακή επιθετικότητα», οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να μοιράσουν μεταξύ τους τον κόσμο, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι ίσες αποστάσεις μετά την απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο έδωσαν τη θέση τους στη συνειδητοποίηση ότι οι ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνονται προοδευτικά από ορισμένους συμμάχους και απελευθερώνονται από τους διεθνείς κανόνες, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την ετήσια ομιλία του προς τους πρεσβευτές της Γαλλίας, ο Μακρόν ανέφερε ότι οι διεθνείς θεσμοί λειτουργούν όλο και λιγότερο καλά και μία «νεοαποικιακή επιθετικότητα» κυριαρχεί όλο και περισσότερο στις διπλωματικές σχέσεις.  «Κινούμαστε σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι μεγάλες δυνάμεις που διακατέχονται από μία ξεκάθαρη δίψα να μοιράσουν μεταξύ τους τον κόσμο», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος.


TOP NEWS

uncached