current views are: 12

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:58

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που πέρασε παράνομα τα σύνορα στον Εβρο

Ο Τούρκος συλληφθέντας οδηγούσε ένα γεωργικό μηχάνημα και κατευθυνόταν προς το φυλάκιο των Καστανιών.

Δημοσίευση 04:58’

Ο Τούρκος συλληφθέντας οδηγούσε ένα γεωργικό μηχάνημα και κατευθυνόταν προς το φυλάκιο των Καστανιών.

Κατάθεση στις ελληνικές αρχές έδωσε ο Τούρκος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου να περνάει παράνομα τα σύνορα. Ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά στο σημείο και δεν γνώριζε το χώρο.

Ο ίδιος ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω σε γεωργικό μηχάνημα. Ωστόσο, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα, γι’ αυτό και συνελήφθη.

Σε βάρος του Τούρκου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος είναι ο Μουσά Αλερίκ (38 ετών), υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης.

Το χρονικό

Ο συλληφθέντας οδηγούσε ένα γεωργικό μηχάνημα και κατευθυνόταν προς το φυλάκιο των Καστανιών. Δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα να σταματήσει και ουσιαστικά «πέταξε» το γεωργικό μηχάνημα προς τα δεξιά του φυλακίου, σαν να το «άφησε» προς τους ανθρώπους που ήταν εκεί! Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητά του ήταν συγκεχυμένες, καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό. Ομως στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε αγρότης στις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι εργάζεται στον Δήμο Αδριανούπολης, δείχνοντας την πολιτική του ταυτότητα.


σχετικα αρθρα