30 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 18:26'
Τελευταία ενημέρωση: 18:29'

To βίντεο Λευκού Οίκου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

«Ζήτω η Ελλάδα, God Bless America».

Δημοσίευση: 18:26’
Τελευταία ενημέρωση: 18:29’
EPA/WILL OLIVER / POOL

«Ζήτω η Ελλάδα, God Bless America».

Το βίντεο που ανήρτησε ο Λευκός Οίκος παρουσιάζει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου με συμμετοχή μελών της ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο βιντεοληπτικό υλικό από το γραφείο του Αμερικανού προέδρου περιλαμβάνονται πλάνα από την έναρξη της δεξίωσης με welcome drinks και καναπεδάκια, στιγμές με χαμόγελα και σύντομα πειράγματα μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς και το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε την ευχή του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα.

Ξεχωρίζει, επίσης, η αντίδραση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, η οποία φαίνεται να γελά σε ένα από τα πλάνα.

Κεντρικό σημείο της καταγραφής είναι η φράση που κλείνει το βίντεο. Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ακούγεται να λέει «Ζήτω η Ελλάδα, God bless America» με το στιγμιότυπο να επιλέγεται από την επίσημη ομάδα του Λευκού Οίκου ως καταληκτικό μήνυμα της εκδήλωσης.

Δείτε το βίντεο


TOP NEWS

uncached