current views are: 24

26 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση17:56

Αποκλειστικό: Τον έπιασαν με 5 κιλά ηρωίνη αλλά αφέθηκε ελεύθερος στο δικαστήριο – «Ήθελα να ξοφλήσω το χρέος μου»

Πώς εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του την ηρωίνη.

Δημοσίευση 17:56’
ηρωίνη - αστυνομία

Πώς εντόπισαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του την ηρωίνη.

Ο έλεγχος των αστυνομικών στο αυτοκίνητο ενός 35χρονου στα διόδια της Θήβας έβγαλε λαβράκι καθώς ο 35χρονος που σταμάτησαν αποδείχθηκε ότι μετέφερε 5 κιλά ηρωίνη.

Οι αρχές είχαν την πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος άνδρας μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες όχι μόνο στο νομό Αττικής αλλά και στην Εύβοια. Τον περίμεναν στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας και εντοπίστηκε να περνά αρχικά από τα διόδια Αφιδνών. Λίγη ώρα αργότερα τον ακινητοποίησαν και ξεκίνησε ο έλεγχος που εντόπισε και τις πλάκες με την ηρωίνη που κοστολογείται πάνω από 75.000 ευρώ με τιμή πώλησης 15.000 ευρώ το κιλό.

«Δεν ήξερα ότι μετέφερα ηρωίνη»

Στην αρχική του κατάθεση ο 35χρονος πέφτει σε αντιφάσεις.

Στην απολογία όμως αποδέχεται εν μέρει την κατηγορία και υποστηρίζει όπως αποκαλύπτει το newpost:

«Τις πλάκες ηρωίνης τις προμηθεύτηκα στην Ομόνοια από ένα άτομο αφρικανικής καταγωγής ονόματι Γ…, χωρίς να ξέρω άλλα στοιχεία του. Ήταν δέκα πλάκες μέσα σε μία σακούλα .Δεν μου είπε ποτέ ότι ήταν ηρωίνη ούτε άνοιξα τις συσκευασίες που ήταν μέσα στη σακούλα ώστε να δω ότι ήταν ηρωίνη. Δεν τον ρώτησα τι ναρκωτικά ήταν γιατί ήθελα να τελειώνω μαζί του. Εγώ τα έβγαλα από τη σακούλα και τα πέταξα ένα ένα μέσα στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου μου.»

Ερώτηση: Ποια ήταν η συμφωνία σας με τον συγκεκριμένο προμηθευτή;

35χρονος: «Του χρώσταγα 1.360 ευρώ από δόσεις κυρίως για ηρωίνη και λιγότερο για κοκαΐνη. Εγώ πήγαινα και τον έβρισκα και είχε αρχίσει τις τελευταίες ημέρες να γίνεται πιο πιεστικός .Μου έλεγε ότι έπρεπε να πάω τα μεσάνυχτα στην Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο για να δώσω τα ναρκωτικά και αν πήγαινα πέντε λεπτά αργότερα από τα μεσάνυχτα θα είχα πρόβλημα. Μου είχε δώσει 200 ευρώ όταν έφυγα από την Αθήνα έβαλα τα 90 ευρώ βενζίνη και κράτησα τα υπόλοιπα για τα έξοδά μου. Είχαμε συμφωνήσει επίσης ότι τα άτομα που θα συναντούσα θα μου έδιναν τα χρήματα για τα έξοδά μου για να γυρίσω πίσω.»

«Δεν ήξερα πόσα άτομα θα συναντούσα. Μου είχε πει ότι θα έβρισκαν εκείνοι. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να φτάσω εκεί και να τους τα δώσω για να με αφήσει ήσυχο, να ξεμπλέξω από αυτόν. Έχω όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω τις αρχές στην εξιχνίαση τέτοιου είδους εγκλημάτων. Θέλω να αλλάξω 360 μοίρες.»

αστυνομία

Ο 35χρονος ισχυρίστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά ξεκίνησε όταν έχασε τη δουλειά του καθώς έκλεισε το συνεργείο της οικογένειάς του:  «ήμουν σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και τρόμου προσπαθώντας απεγνωσμένα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα χωρίς καμία επιτυχία», ισχυρίστηκε.

«Είχε κρύψει τα ναρκωτικά σε ειδική κρύπτη»

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση τον περασμένο Ιανουάριο κατέθεσε:

«Ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο του αυτοκινήτου με συμμετοχή και αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες στα πίσω αριστερά πλαϊνά τοιχώματα σε ειδική κρύπτη τρεις νάυλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 5.036 γραμμαρίων .Κατά την προφορική του εξέταση δήλωσε άγνοια για το πως βρέθηκε αυτή η μεγάλη ποσότητα αναφέροντας ότι ξεκίνησε από περιοχή της Αττικής με έναν φίλο του ονόματι Π…. με δύο διαφορετικά οχήματα για να μεταβούν κάπου για προσωπική τους υπόθεση»

Ο 35χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και στο δικαστήριο ,την περασμένη εβδομάδα, αν και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ,αφέθηκε ελεύθερος μέχρι και το Εφετείο.

Ο δικηγόρος του Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο newpost:

«Ο εντολέας μου ,τοξικομανής , κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης έκανε μεγάλη προσπάθεια να απεξαρτηθεί, βελτιώθηκε , και όταν ήρθε η ώρα του Δικαστηρίου έδειξε το καλύτερο του πρόσωπο.. κρίθηκε ένοχος, χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις της κατ’ επάγγελμα τέλεσης και του προσδοκώμενου οφέλους άνω των 75.000 ευρώ και αναγνωρίστηκε η εξάρτηση του από τις ναρκωτικές ουσίες και χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του.»

Γλύκας Γιάννης


σχετικα αρθρα