Τουρκία: Αναχαίτισε ιρανικό πύραυλο – Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απομακρύνει το προσωπικό του από τα Άδανα
Έκλεισε το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα, λίγα χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Έκλεισε το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα, λίγα χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Έναν ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο, που εκτοξεύθηκε από το Ιράν και εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο, αναχαίτισαν τα Νατοϊκά συστήματα αεράμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. Συντρίμμια του πυραύλου ανακοινώθηκε ότι έπεσαν κοντά στην πόλη Γκαζιαντέπ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
📍 Gaziantep, Güneyşehir
Düşürülen balistik füzenin parçaları görüntülendi. https://t.co/BUeFDOMWmu pic.twitter.com/Dot7SCmahE
— Rasat Haber (@rasathaber) March 9, 2026
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προειδοποιεί: «Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας και στην περιφερειακή σταθερότητα. Ωστόσο, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφασιστικά και χωρίς δισταγμό εναντίον οποιασδήποτε απειλής κατά του εδάφους και του εναέριου χώρου της χώρας μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να συμμορφωθούν με τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας σε αυτό το θέμα.
Türk Hava Sahasında Etkisiz Hâle Getirilen Balistik Füze ile İlgili Açıklama
Statement on the Ballistic Missile Neutralized in Turkish Airspace#MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/im7LFpVOl7
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) March 9, 2026
Εκ μέρους της τουρκικής προεδρίας, ο επικεφαλής της διεύθυνσης επικοινωνίας, Μπουρχανετίν Ντουράν, ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό να μην κλιμακωθούν περαιτέρω οι εντάσεις στην περιοχή και να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση σε ευρύτερη περιοχή» και συμπλήρωσε: «Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την προειδοποίησή μας προς όλα τα μέρη, ιδίως προς το Ιράν, να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και να εκθέσουν σε κίνδυνο τους πολίτες».
Έκλεισε το προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα
Λίγο νωρίτερα, και σε μια ένδειξη ότι έρχεται νέα κλιμάκωση των εχθροπραξιών, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις προξενικές τους υπηρεσίες στα Άδανα και κάλεσαν το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό τους να εγκαταλείψει την περιοχή.
«Στις 9 Μαρτίου 2026 το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στους μη απαραίτητους εργαζόμενους της αμερικανικής κυβέρνησης και τα μέλη των οικογενειών τους να αποχωρήσουν από το γενικό προξενείο στα Άδανα εξαιτίας των κινδύνων για την ασφάλεια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. « Το αμερικανικό προξενείο στα Άδανα ανέστειλε όλες τις υπηρεσίες του».
Τα Άδανα βρίσκονται κοντά στη Νατοϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
ολες οι ειδησεις
- Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της Eurostat: Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στην αγοραστική δύναμη η Ελλάδα
- Βίντεο Ανδρουλάκη στο TikTok από το συνέδριο: Οι καφέδες, τα sneakers και η… δελεαστική πρόταση που αρνήθηκε
- Γρίφος η πορεία των ακινήτων: Αντέχουν προς το παρόν τα ΗΑΕ, αλλά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θολώνει τις προβλέψεις
- Η δική μου Μαρινέλλα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr