Τουρκία: Τρομακτική νύχτα μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην περιοχή Μπαλικεσίρ – Συγκλονιστικά βίντεο
Ο σεισμός στην Τουρκία έγινε αισθητός εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κωνσταντινούπολη Σμύρνη, Προύσσα, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.
Ο σεισμός στην Τουρκία έγινε αισθητός εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κωνσταντινούπολη Σμύρνη, Προύσσα, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών σημειώθηκε στις 22:48 στην περιοχή Σιντίργκι της δυτικής επαρχίας Μπαλίκεσιρ.
Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) κατέγραψε το εστιακό βάθος του σεισμού στα 5,99 χλμ.
Sındırgı’daki 6.1’lik depremin hasarı gün ağarınca ortaya çıktı. pic.twitter.com/LrM2aEj7My
— Yeni İzmir (@yeniizmir_haber) October 28, 2025
Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί των 4,2 βαθμών στις 22:50 και 23:04.
Ο σεισμός στην Τουρκία έγινε αισθητός εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κωνσταντινούπολη Σμύρνη, Προύσσα, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem Manisa’da hissedildi https://t.co/QqDXnhyWYA pic.twitter.com/Ts2MZ5ryRl
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) October 27, 2025
Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν καταγράφηκαν απώλειες ζωών και ότι έχουν καταρρεύσει τρία κτήρια και ένα κατάστημα, τα οποία είχαν εκκενωθεί από τον προηγούμενο σεισμό. Ανέφερε επίσης ότι τα συνεργεία του υπουργείου πραγματοποιούν επιτόπιες αυτοψίες για να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα.
רעידת אדמה בעוצמה 6.1 מכה באיסטנבול, טורקיה.
איסטנבול רועדת – רעידות משנה נמשכות כעת.#earthquake #Turkey #Istanbul pic.twitter.com/8qMPEqhFRB— מה חדש. What’s new❓ (@Gloz111) October 27, 2025
Ο έπαρχος του Σιντίργκι, Ντογουκάν Κογιουντζού, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταστροφές σε μερικά σημεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει απώλειες ζωών, συνεχίζουμε τις έρευνες. Δεν έχουμε λάβει καμία αρνητική είδηση από τα χωριά. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται».
Στην περιοχή Σιντίργκι είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός μεγέθους επίσης 6,1 βαθμών στις 10 Αυγούστου. Η περιοχή είναι αγροτική με χαμηλά κτήρια, πολλά εκ των οποίων είχαν υποστεί ζημιές σε εκείνον τον σεισμό, χωρίς όμως να πέσουν τα περισσότερα. Τότε είχε καταρρεύσει μόνο ένα παλιό κτήριο στο κέντρο του Σιντίργκι και άλλα 15 είχαν υποστεί ολική καταστροφή, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 29.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem
📍 Deprem, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Marmara ile Ege bölgelerindeki birçok ilde hissedildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya:
— Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm… pic.twitter.com/ouqZ0b6Xjz
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) October 27, 2025
Τα κτήρια που κατέρρευσαν στον σημερινό σεισμό είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα και είχαν σφραγιστεί μετά τον πρώτο σεισμό της 10ης Αυγούστου.
Ο σεισμολόγος Σενέρ Ουσομέζσοϊ, μιλώντας στο CNN Turk υποστήριξε ότι ο σημερινός σεισμός είναι συνέχεια εκείνου του σεισμού, λίγο πιο νοτιοανατολικά. «Ένα ρήγμα 15 χλμ. είχε σπάσει με επέκταση προς τα νότια» είπε, προσθέτοντας ότι «ένα τμήμα επιφάνειας μήκους περίπου 100 χλμ. έχει ραγίσει». Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μετασεισμό, αλλά για σεισμό που προκλήθηκε από τη δόνηση της 10ης Αυγούστου, καθώς όπως είπε «οι μετασεισμοί επεκτείνονται συνεχώς προς τα νότια προς ένα νέο ρήγμα».
Δείτε το βίντεο:
ολες οι ειδησεις
- Σενάρια πρόωρων εκλογών και διαβεβαιώσεις για κάλπες το 2027
- Μαρινέλλα: Ο Τάκης Ζαχαράτος αποχαιρετά τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού – «Για εμένα θα είσαι πάντα εδώ»
- Πώς ένα σαρδάμ γίνεται τοξικότητα και πολιτικό μίσος
- Ανάμεσα στην κατάθλιψη και την μεγαλοφυΐα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr