19 Μαρτίου 2025
Δημοσίευση: 12:39'
Τελευταία ενημέρωση: 13:09'

Τουρκία: Υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Πρόταση του εισαγγελέα να προφυλακιστεί (Βίντεο)

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου και όσοι κρατούνται μαζί του θα παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση για τέσσερις ημέρες.

Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: 12:39’
Τελευταία ενημέρωση: 13:09’
EPA/ERDEM SAHIN
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου και όσοι κρατούνται μαζί του θα παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση για τέσσερις ημέρες.

Υπό κράτηση για τέσσερις μέρες αρχικά, τίθεται, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, μετά τη σύλληψή του νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης πρότεινε ο Εκρέμ Ιμάμογλου να προφυλακιστεί.

Ο διευθυντής ειδήσεων του CNN TÜRK, Nihat Uludağ, ανέφερε σε live μετάδοση την είδηση της κράτησης του Ιμάμογλου λέγοντας:

«Αναμένεται περίοδος κράτησης 4 ημερών για τον Ιμάμογλου. Υπάρχουν εντάλματα κράτησης για 106 άτομα, 84 άτομα κρατούνται αυτή τη στιγμή. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου και όσοι κρατούνται μαζί του θα παραμείνουν υπό αστυνομική κράτηση για τέσσερις ημέρες».

Τουρκικά μέσα που επικαλούνται ανακοίνωση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης αναφέρουν ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορείται πως είναι «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με κερδοσκοπικό σκοπό» και στο πλαίσιο χωριστής έρευνας, κατηγορείται πως παρείχε «βοήθεια» στο PKK, το αυτονομιστικό κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Ανακοίνωση του Οζιέλ για συγκεντρώσεις σε όλη την Τουρκία

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της κράτησης Ιμάμογλου ο πρόεδρος του CHP, Οζγκούρ Οζιέλ, απηύθυνε κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Τουρκία στις 2 μετά το μεσημέρι.

«Η Τουρκία δεν θα παραδοθεί σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα. Μαζί θα αντισταθούμε. Καλούμε όλους τους πολίτες σε συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία του κόμματός μας στις 2 μετά το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στο πραξικόπημα της 19ης Μαρτίου. Η κυριαρχία ανήκει στον λαό. Αργά ή γρήγορα ο λαός θα νικήσει» έγραψε στο Χ.

 

Δείτε το βίντεο:

 

«Πλήγμα στη θέληση του έθνους»

Ο Ιμάμογλου ανήρτησε ένα βίντεο το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν συλληφθεί  με τη λεζάντα «Ένα πλήγμα στη θέληση του έθνους»

 

Τουρκία: Περιορισμοί επιβλήθηκαν στα social μετά τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης

EPA/ERDEM SAHIN

Πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες ανταλλαγής σύντομων μηνυμάτων είναι μόνο μερικώς λειτουργικά στην Τουρκία από τη στιγμή που συνελήφθη ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και προσωπικότητα της τουρκικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Πολλοί Τούρκοι ανέφεραν περιορισμούς στα X, YouTube, Instagram, TikTok, Whatsapp, Signal, Telegram και σε άλλες υπηρεσίες. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο πολιτικός που θεωρείται ο κυριότερος αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία σήμερα, έπειτα από θεαματική επιχείρηση στο σπίτι του, λίγα 24ωρα προτού οριστεί υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία στις επόμενες εκλογές.


TOP NEWS

uncached