Τραμπ «μαινόμενος» κατά Ζελένσκι: «Αυτός ο τύπος δε θέλει να υπάρξει ειρήνη – Η Αμερική δεν θα τον ανεχτεί για πολύ ακόμη» – Παγώνει τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία
Μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας «είναι ακόμα πολύ, πολύ μακριά», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας «είναι ακόμα πολύ, πολύ μακριά», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να αποφάσισε σύμφωνα με τη Wall Street Journal να σταματήσει τη χρηματοδότηση νέων πωλήσεων όπλων στην Ουκρανία και εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει και τις αποστολές όπλων από τα αμερικανικά αποθέματα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Οι κινήσεις όπως μεταδίδει η Wall Street Journal αυτές απειλούν την ικανότητα του Κιέβου να συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, σε μια κρίσιμη περίοδο της σύγκρουσης.
Εν τω μεταξύ επί του θέματος ρωτήθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως ο ίδιος δεν το έχει δει προς το παρόν και θα το συζητήσει, συμπληρώνοντας πως θα μεταβεί στο «όμορφο Οβάλ Γραφείο του» και η απάντηση που θα δώσει θα είναι «απόλυτη».
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο ανακοινώσεών του για νέα ταϊβανέζικη επένδυση στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Μετά το πέρας, δέχθηκε ερωτήσεις εφ όλης της ύλης από δημοσιογράφους στην αίθουσα Ρούσβελτ. Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά από σύσκεψη που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με συνεργάτες του, ανάμεσά τους, όπως φαίνεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.Εν τω μεταξύ, απαντώντας στους δημοσιογράφους, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Ζελένσκι λέγοντας πως θα έπρεπε να είναι ευγνώμων για τη βοήθεια που έχει δεχθεί από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τον Τζο Μπάιντεν ο οποίος «δεν είχε καμία ιδέα και απλώς έδινε δισεκατομμύρια». Όπως έγραψε η Wall Street Journal, η αναστολή της χρηματοδότησης φαίνεται να γίνεται στο πλαίσιο του γενικότερου παγώματος της ξένης βοήθειας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το οποίο εφαρμόστηκε από τα τέλη Ιανουαρίου, με εξαίρεση το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Όμως, η πιθανή διακοπή της κύριας πηγής στρατιωτικών μεταφορών προς την Ουκρανία έρχεται λίγες ημέρες μετά από μια τεταμένη συνάντηση του Τραμπ με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, η οποία προκάλεσε ανησυχία στην Ευρώπη ότι η Ουάσινγκτον απομακρύνεται από τη δυτική συμμαχία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα ότι «η Αμερική δε θα το ανεχτεί αυτό για πολύ ακόμη», αναφερόμενος σε μια από τις τελευταίες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία. Σε μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Τραμπ κοινοποίησε ένα άρθρο του Associated Press στο οποίο ο Ζελένσκι λέει ότι το τέλος του πολέμου είναι «πολύ, πολύ μακριά», με τον Αμερικανό πρόεδρο να σχολιάζει ότι «αυτή είναι η χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει ο Ζελένσκι».
«Είναι αυτό που έλεγα, αυτός ο τύπος δε θέλει να υπάρξει Ειρήνη όσο έχει την υποστήριξη της Αμερικής και, η Ευρώπη, στη συνάντηση που είχαν με τον Ζελένσκι, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά χωρίς τις ΗΠΑ», είπε ο Τραμπ.
Μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας «είναι ακόμα πολύ, πολύ μακριά», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με το Associated Press, προσθέτοντας ότι αναμένει να συνεχίσει να λαμβάνει την αμερικανική υποστήριξη παρά τη πρόσφατη ρήξη στη σχέση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Νομίζω ότι η σχέση μας (με τις ΗΠΑ) θα συνεχιστεί, γιατί είναι κάτι περισσότερο από μια περιστασιακή σχέση», είπε ο Ζελένσκι αργά την Κυριακή, αναφερόμενος στην υποστήριξη της Ουάσιγκτον για τα τελευταία τρία χρόνια πολέμου.
«Πιστεύω ότι η Ουκρανία έχει μια αρκετά ισχυρή εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» για να διατηρήσει τη ροή της βοήθειας, είπε σε μια ενημέρωση στα ουκρανικά πριν φύγει από το Λονδίνο όπου έλαβε χώρα η Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία.
ολες οι ειδησεις
- Το βαθύ «πολιτικό» χαμηλό «ΟΠΕΚΕΠINIO» σαρώνει τις… δικογραφίες
- Υπό πίεση για άμεσο ανασχηματισμό το Μέγαρο Μαξίμου
- Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι μεγάλες απουσίες από τα γήπεδα των ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά
- Σόι πάει το bodybuilding – Ο γιος του Σβαρτσενέγκερ βαδίζει στα βήματα του πατέρα του
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr