current views are: 402

19 Μαρτίου 2023
Δημοσίευση10:43

Τσίπρας – Πολάκης σημειώσατε 2!

Δημοσκοπήσεις που ήρθαν σε γνώση του NEWPOST δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς  ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – όχι του 2,5% αλλά του κυβερνητικού – ήταν υπέρ του να παραμείνει ο Πολάκης στα ψηφοδέλτια.

Δημοσίευση 10:43’
3b63db58 6503 4f91 a312 b52d35b994b3

Δημοσκοπήσεις που ήρθαν σε γνώση του NEWPOST δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς  ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – όχι του 2,5% αλλά του κυβερνητικού – ήταν υπέρ του να παραμείνει ο Πολάκης στα ψηφοδέλτια.

Καθόλου δεν συμφωνώ ότι ο Πολάκης έγινε κότα – τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση- και έκανε δήλωση μετανοίας για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξαναμπήκε με δόξα και τιμή. Στην σύγκρουση κορυφής αναδείχθηκε νικητής απέναντι στον ηγέτη. Δεν υπάρχει ουδείς εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που να θεωρεί ότι αυτά που πιστεύει για «πετσομένα ΜΜΕ» και για τους δικαστές που βγάζουν αποφάσεις που δεν του αρέσουν, όπως και για πολλά άλλα, ξαφνικά ανακάλυψε ότι ήταν λάθος και έπαθε κρίση συνείδησης για την στοχοποίηση. Μα, αυτό δεν κάνει τόσα χρόνια τώρα; Στις «εκκαθαρίσεις» πιστεύει. Αυτό είναι το ιδεολογικό του μανιφέστο.

Ούτε ο Τσίπρας έχει «αυταπάτες». Ο  «πρόεδρος Αλέξης» τα ίδια πιστεύει με τον Πολάκη αλλά χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα, τα λέει λίγο πιο …κομψά. Για παράδειγμα ο Πολάκης απειλεί ότι «την δεύτερη φορά θα είναι αλλοιώς», ο Τσίπρας ότι αν ξαναγίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελέγξει τους «κρίσιμους αρμούς της εξουσίας». Όχι αυγό, κοκό, όπως λέγαμε στο σχολείο.

Άπαντες λοιπόν γνωρίζουν – εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – ποιος είναι ο Πολάκης. Γι αυτές τις θέσεις του ο Τσίπρας τον κράτησε στα ψηφοδέλτια. ´Οχι για να τον αλλάξει. Δημοσκοπήσεις που ήρθαν σε γνώση του NEWPOST δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς  ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – όχι του 2,5% αλλά του κυβερνητικού – ήταν κατά της διαγραφής του. Επίσης στο ερώτημα εάν θα ψήφιζαν ένα κόμμα Πολάκη, η απάντηση έδειξε ότι άνετα θα ξεπερνούσε το 3% και θα έμπαινε στη Βουλή, συγκεντρώνοντας μέρος της αντισυστημικής ψήφου, ασχέτως εάν δεν θα προλάβαινε να το φτιάξει μέχρι  τις εκλογές που είναι τόσο κοντά.

Στην πραγματικότητα η καυτή πατάτα Πολάκη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί κάτι σαν «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Αν τον άφηνε έξω από τα ψηφοδέλτια θα είχε αντίδραση στο κόμμα. Τώρα που τον έχει μέσα, την αντισυστημική ψήφο δεν μπορεί να την διεκδικήσει γιατί υποτίθεται ότι τον θέλει σιωπηλό και θα μαζεύουν τα λουριά του Πολάκη οι συνεργάτες του όταν κάθεται στο πληκτρολόγιο του Facebook, όπως διέρρευσε η Κουμουνδούρου. Κυρίως όμως θολώνει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο όπου κερδίζονται οι εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει έναν ακόμη κίνδυνο. Θα βρει τον Πολάκη μπροστά του εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης μιας «κυβέρνησης της δεξιάς» στην οποία έτυχαν αλλεπάλληλες κρίσεις που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη και φαντασία: από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, το σκάνδαλο των υποκλοπών, την τραγωδία των Τεμπών.

Να παίζεις σε άδειο γήπεδο και να βάζεις αυτογκόλ δύσκολα θα το συγχωρέσει ο «σύντροφος Πολάκης».
Δημιούργησε σχολή, τον πολακισμό. Άλλοτε με το χειροκρότημα και άλλοτε με την ανοχή του Τσίπρα. Ξεκίνησε από γραφικός και ανδρώθηκε. Τώρα αποτελεί μια ισχυρή συριζαϊκή τάση που ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί. Πολύ σύντομα θα φανεί εάν ο Τσίπρας με τα χεράκια του έβγαλε τα ματάκια του.

Υ.Γ Ο  Πολάκης ας στείλει πάντως λουλούδια και στην κυβέρνηση. Εάν δεν προκαλούνταν η εθνική τραγωδία των Τεμπών που επέφερε καίριο πλήγμα στην ΝΔ, ο Τσίπρας θα θυσίαζε τον «σύντροφο Παύλο» για να ενισχύσει την διείσδυση του στο κέντρο. Αποκαλύφθηκαν όμως τα μοιραία λάθη στους σιδηρόδρομους που στοίχισαν τη ζωή σε 57 ανθρώπους – ανάμεσα τους ήταν 19χρονα και 20χρονα παιδιά – που ο πολακισμός από κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης που ήταν με τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων και δικαστών,  «εξαφανίστηκε» από την επικαιρότητα. Κι αυτό έδωσε χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ  για να βρει τρόπο να μεθοδεύσει την κωλοτούμπα.