current views are: 35

7 Μαΐου 2018
Δημοσίευση19:24

Τσιζκέικ Νέας Υόρκης (ψημένο)

Εκτός από την εκδοχή του τσιζκέικ που δε θέλει ψήσιμο, εξίσου δημοφιλής είναι πλέον στη χώρα μας και η πολύ νόστιμη ψημένη βερσιόν, που συναντάμε σε cafe και νέα ζαχαροπλαστεία. Δοκιμάστε τη και στο σπίτι. Είναι εύκολη.

Δημοσίευση 19:24’

Εκτός από την εκδοχή του τσιζκέικ που δε θέλει ψήσιμο, εξίσου δημοφιλής είναι πλέον στη χώρα μας και η πολύ νόστιμη ψημένη βερσιόν, που συναντάμε σε cafe και νέα ζαχαροπλαστεία. Δοκιμάστε τη και στο σπίτι. Είναι εύκολη.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση

  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου. Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.

Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50′-60′ περίπου. Μόλις το cheesecake ψηθεί, το βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα και σερβίρετε.

 


σχετικα αρθρα