Τυροπιτάκια με καλάθι Λήμνου, φύλλο & μέλι
Υπέροχα τραγανά τυροπιτάκια μ’ ένα μοναδικό τυρί από τη Λήμνο που μοιάζει με φέτα, αλλά έχει πιο ήπια προσωπικότητα.
Υπέροχα τραγανά τυροπιτάκια μ’ ένα μοναδικό τυρί από τη Λήμνο που μοιάζει με φέτα, αλλά έχει πιο ήπια προσωπικότητα.
Υπέροχα τραγανά τυροπιτάκια μ’ ένα μοναδικό τυρί από τη Λήμνο που μοιάζει με φέτα, αλλά έχει πιο ήπια προσωπικότητα. Η σαλτσούλα του είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, μιας και συνδυάζει το προσούτο με το μέλι και το πορτοκάλι.
Υλικά
για τη συνταγή
- 300 γρ. καλαθάκι Λήμνου
- 6 φύλλα κρούστας
- 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κουτ. σουπ. σουσάμι
- 1 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 10 φέτες προσούτο
για τη σάλτσα
- 1 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
- 3/4 φλιτζάνι νερό
- 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βράζετε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για 2′-3′. Το βάζετε στην άκρη και το αφήνετε να κρυώσει.
Βουτάτε 2′-3′ το προσούτο μέσα στο μείγμα του μελιού και απλώνετε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ψήνετε στους 180 στον αέρα για 15′ μέχρι να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστό.
Βάζετε τα τέσσερα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο βουτυρώνοντας μεταξύ τους. Κόβετε τετράγωνα κομμάτια 8χ8 και στο κέντρο βάζετε ένα τετράγωνο κομμάτι καλαθάκι Λήμνου 4×4 και σπάτε από πάνω σε κομμάτια το καραμελωμένο προσούτο. Κλείνετε σε φάκελο σαν πακετάκια φροντίζοντας να κολλήσετε τις άκρες με λίγο νερό ή λίγο αυγό χτυπημένο.
Τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 6′-7′ να ροδίσουν τα πιττάκια. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε λίγο χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι, ελάχιστη πάπρικα και μερικές φέτες από το καραμελωμένο προσούτο.
Tip: Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τα πακετάκια με το τυρί στο φούρνο. Αλείψτε με λίγο χτυπημένο αυγό για να γυαλίσουν και πασπαλίστε με σουσάμι.
ολες οι ειδησεις
- Ολυμπιακός: Μετανιωμένος ο Ντόρσεϊ – Συνάντηση της ΚΑΕ με Μπαρτζώκα για την τιμωρία του
- Τουρκία: Δεύτερη αντι-NAVTEX για το καλώδιο GSI – Στο επίκεντρο τώρα η κυπριακή ΑΟΖ
- Κόντρα Αγαπηδάκη – Πολάκη στη Βουλή για τα 95 εκατ. ευρώ της παιδικής υγείας: «Εδώ δεν είναι κανάλι να κάνετε σόου» (Βίντεο)
- Αθηνών – Κορίνθου: Σφοδρή πρόσκρουση ΙΧ στις μπάρες με έναν σοβαρά τραυματία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr