14 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 16:59'

Βαρύτατες διώξεις στους 44 Ρομά για τη σπείρα με τις απάτες εκατομμυρίων

Αντιμετωπίζουν κακουργήματα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη με υπολογιστή, πλαστογραφία και ξέπλυμα χρήματος

Δημοσίευση: 16:59’
Ρομά

Αντιμετωπίζουν κακουργήματα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη με υπολογιστή, πλαστογραφία και ξέπλυμα χρήματος

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 44 συλληφθέντες Ρομά που κατηγορούνται για τη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης-μαμούθ, η οποία με απάτες κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 7,6 εκατομμύρια ευρώ από τουλάχιστον 1.000 θύματα.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργημάτων, με τη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών να είναι ογκώδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν και αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις εξής κατηγορίες:

  • Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης (για τους φερόμενους ως “εγκεφάλους”)

  • Ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση

  • Απάτη με υπολογιστή (σε βαθμό κακουργήματος)

  • Κακουργηματική Πλαστογραφία

  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (Ξέπλυμα μαύρου χρήματος)

  • Απάτη (σε βαθμό κακουργήματος)

Κομβικό ρόλο στην στοιχειοθέτηση της κατηγορίας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης παίζει ο ρόλος του καταστήματος κράτησης.

Η έρευνα της αστυνομίας επεκτάθηκε και σε κελιά, όπου εντοπίστηκαν τρεις κρατούμενοι Ρομά. Από αυτούς, οι δύο φέρονται να λειτουργούσαν ως «εγκέφαλοι», οι οποίοι, αν και φυλακισμένοι, καθοδηγούσαν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για το πώς να πραγματοποιούν τις απάτες, υποδυόμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, λογιστές ή δημόσιους λειτουργούς.

Η υπόθεση πλέον παίρνει τον δρόμο της κύριας ανάκρισης, όπου οι 44 κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.


TOP NEWS

uncached