Βασιλακόπουλος: Περιττό το τεστ για κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό – Κίνητρο τα προνόμια των εμβολιασμένων
«Κάποια δεδομένα λένε πως όταν έχω νοσήσει έχω εκτεθεί στον ιό. Όταν εκτεθώ στην 1η δόση του εμβολίου είμαι πιο προστατευμένος. Για ανθρώπους που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι, για εκείνους που έχουν νοσήσει πριν από ένα χρόνο εγώ θα συνιστούσα και τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο καθηγητής.
«Κάποια δεδομένα λένε πως όταν έχω νοσήσει έχω εκτεθεί στον ιό. Όταν εκτεθώ στην 1η δόση του εμβολίου είμαι πιο προστατευμένος. Για ανθρώπους που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι, για εκείνους που έχουν νοσήσει πριν από ένα χρόνο εγώ θα συνιστούσα και τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο καθηγητής.
«Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, αλλά δημοσιεύματα ερευνών στον ισπανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων είναι αποτελεσματικός, όμως με περισσότερες παρενέργειες», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στη σύσταση για εμβολιασμό με μία δόση για όσους έχουν νοσήσει και τόνισε ότι, «κάποια δεδομένα λένε πως όταν έχω νοσήσει έχω εκτεθεί στον ιό. Όταν εκτεθώ στην 1η δόση του εμβολίου είμαι πιο προστατευμένος. Για ανθρώπους που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι, για εκείνους που έχουν νοσήσει πριν από ένα χρόνο εγώ θα συνιστούσα και τη δεύτερη δόση».
Ξεκαθάρισε, επίσης ότι, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται τεστ για τον κορωνοϊό.
Ο καθηγητής ξεκαθάρισε, επίσης προηγούμενη διατύπωσή του για τη χρήση μάσκας από τους μη εμβολιασμένους, σημειώνοντας ότι, είπε «όχι στο να μη φορούν μάσκα όσοι είναι εμβολιασμένοι επειδή θα εκμεταλλευτούν το μέτρο κι αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι».
Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, εξήγησε ότι, «σε λιγότερο από ένα μήνα, το πρώτο εμβόλιο, της Pfizer θα έχει έγκριση σαν οποιοδήποτε φάρμακο παίρνετε από το φαρμακείο. Όταν γίνει αυτό και πλέον είμαστε 100% σίγουροι για το αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποδοτικό, τότε, κατά την άποψή μου πρέπει να γίνει υποχρεωτικό σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς και τους οδηγούς στα ΜΜΜ».
Τέλος, αναφορικά με το αν πρέπει να παραχωρούνται κάποια προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί, είπε πως «το να έχεις κάποια προνόμια για τους εμβολιασμένους είναι και κίνητρο».
ολες οι ειδησεις
- Συντάξεις Ιουλίου: Βγήκαν ήδη οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους (Βίντεο)
- Αυτές είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα στο σπίτι
- Netflix: Η εμβληματική σειρά «Everything I Know About Love» έρχεται τον Ιούνιο
- Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζουμε τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και γιατί είναι αργία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr