29 Απριλίου 2025
Δημοσίευση: 13:30'

Βίντεο σοκ: Τουρίστας κάνει zipline χαμογελαστός την ώρα του μακελειού στο Κασμίρ με τους 26 νεκρούς

Το βίντεο των 53 δευτερολέπτων, δείχνει ανθρώπους να τρέχουν έντρομοι, με έναν από αυτούς να πέφτει αφού δέχτηκε πυροβολισμό από έναν τρομοκράτη.

Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού
Δημοσίευση: 13:30’
Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Το βίντεο των 53 δευτερολέπτων, δείχνει ανθρώπους να τρέχουν έντρομοι, με έναν από αυτούς να πέφτει αφού δέχτηκε πυροβολισμό από έναν τρομοκράτη.

Ένας τουρίστας έκανε zipline στο Κασμίρ και κατέγραψε κατά λάθος σε βίντεο την τρομοκρατική επίθεσηστην οποία έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα.

Στα πλάνα, τα οποία έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρίσι Μπατ φαίνεται να απολαμβάνει τη βόλτα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι από κάτω του εκτυλισσόταν η επίθεση.

Το βίντεο των 53 δευτερολέπτων, δείχνει ανθρώπους να τρέχουν έντρομοι, με έναν από αυτούς να πέφτει αφού δέχτηκε πυροβολισμό από έναν τρομοκράτη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μπατ είπε ότι είχε πάει στην κοιλάδα με την οικογένειά του και αποφάσισαν να κάνουν zipline. Ενώ η σύζυγος και το παιδί του έφτασαν με ασφάλεια στην άλλη πλευρά, τα πυρά άρχισαν μόλις ξεκίνησε η δική του κούρσα, δήλωσε ο ίδιος, κάτοικος του Αχμενταμπάντ.

«Όταν ο γιος μου και η σύζυγός μου έφτασαν κάτω με ασφάλεια και ξεκίνησα εγώ τη βόλτα μου, έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Μόλις προσγειώθηκα, είδα κάποιον να τον ρωτάνε για τη θρησκεία του και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν», θυμήθηκε.

Και συνέχισε: «Δύο τρομοκράτες βρίσκονταν στο έδαφος και ρωτούσαν τους ανθρώπους για τη θρησκεία τους και τους πυροβολούσαν. Υπήρχαν και κάποιοι που κρύβονταν στους θάμνους και πυροβολούσαν από εκεί. Μπορεί να ήταν τέσσερις με πέντε (οι τρομοκράτες), από τον τρόπο που πυροβολούσαν. Δύο άνθρωποι ήταν στο έδαφος, αλλά δεν έχουμε ιδέα πόσοι πυροβολούσαν από τους θάμνους».

Όταν τελείωσε η κούρσα του έτρεξε στην οικογένειά του και κρύφτηκαν σε ένα τυφλό σημείο όπου είχαν καταφύγει άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Μετά από περίπου οκτώ με δέκα λεπτά, όταν οι πυροβολισμοί σταμάτησαν, έτρεξαν και κατάφεραν να διαφύγουν, όπως είπε ο ίδιος.

Υπενθύμισε ότι δεν υπήρχε παρουσία του ινδικού στρατού και ότι το μέρος βρισκόταν υπό την ασφάλεια της τοπικής αστυνομίας.

«Μέσα σε 20 λεπτά από το περιστατικό, ο στρατός είχε μαζέψει όλους τους τουρίστες και τους έφερε στο πάρκινγκ», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα δράσει κατά των τρομοκρατών.


TOP NEWS

uncached