Βολές Αφροδίτης Μάνου σε Γιώργο Μπαμπινιώτη: «Κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου»
Ο λόγος; Η δημόσια τοποθέτηση του γνωστού καθηγητή για το ότι οι Έλληνες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους τις ξένες λέξεις take away, click away και delivery, αντί των ελληνικών ορισμών.
Ο λόγος; Η δημόσια τοποθέτηση του γνωστού καθηγητή για το ότι οι Έλληνες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους τις ξένες λέξεις take away, click away και delivery, αντί των ελληνικών ορισμών.
Σφοδρή επίθεση στον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη εξαπέλυσε η Αφροδίτη Μάνου μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Ο λόγος; Η δημόσια τοποθέτηση του γνωστού καθηγητή για το ότι οι Έλληνες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους τις ξένες λέξεις take away, click away και delivery, αντί των ελληνικών ορισμών.
Αρχικά η Αφροδίτη Μάνου έγραψε:
O κ. Μπαμπινιώτης δεν κατάργησε το ωμέγα
απ’ τα ελληνικά;
Δεν κατάργησε το πολυτονικό;
Δεν μετάλλαξε τη γλώσσα μας,
έτσι που να μην τη μαθαίνει κανείς;
Δεν την άφησε ανοχύρωτη σε κάθε επέμβαση
και παραμόρφωση;
Τώρα παραπονιέται για το Take away;
Απαντώντας στη συνέχεια σε σχόλιο διαδικτυακού της φίλου κάτω από την ανάρτησή της, η γνωστή ερμηνεύτρια επανήλθε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Μπαμπινιώτη: «”Δεν είναι υπερτιμημένος. Ήταν ένας απολύτως ακατάλληλος, ατάλαντος και άμουσος γλωσσολόγος, που κατέστρεψε την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. “ΑσχολΟΥΤΑΝ, βρΟμιά, του άνθρωπου, του πανεπιστήμιου».
ολες οι ειδησεις
- Προκαλεί ο Ερντογάν: Φέρνει νόμο για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Μετά το «Kurban Bayramı» στη Βουλή
- Από το ένας θάνατος απόσταση στα βαμμένα μαλλιά του Τσίπρα
- Υπουργείο Παιδείας: Νέοι κανόνες για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
- Eurovision 2026 Β’ Ημιτελικός – Reaction: Σχόλια & προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό! – Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr