Βουλή: Ελληνική Λύση και Νίκη «σφάχτηκαν» για το… χριστιανόμετρο
Το… χριστιανόμετρο έφερε κόντρα ανάμεσα σε Ελληνική Λύση και Νίκη σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δύο κόμματα διαξιφίστηκαν με ένταση.
Το… χριστιανόμετρο έφερε κόντρα ανάμεσα σε Ελληνική Λύση και Νίκη σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα δύο κόμματα διαξιφίστηκαν με ένταση.
Συνέβη και αυτό σήμερα στα έδρανα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τις ενστάσεις συνταγματικότητας που κατατέθηκαν στη Βουλή για το νομοσχέδιο που εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο…
Συγκεκριμένα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του κόμματος Ελληνική Λύση και Νίκη παρέκλιναν και η συζήτηση οδηγήθηκε σε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό του ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον Χριστιανισμό και τα χριστιανικά ήθη.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας αναπτύσσοντας τους προβληματισμούς του για τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι παραβιάζεται το άρθρο 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία, σπεύδοντας παράλληλα να ψέξει την ΚΟ της Νίκης που στη δική της ένσταση δεν επικαλείται την παραβίαση των συγκεκριμένων διατάξεων.
«Γιατί αυτοί που μας το παίζουν καλοί Χριστιανοί δεν αναφέρονται στο άρθρο για την επικρατούσα θρησκεία μας;» είπε απευθυνόμενος προς το κόμμα του κ. Δημήτρη Νατσιού.
Απαντώντας από το κόμμα Νίκη ο κ. Γιώργος Αποστολάκης είπε: «Κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι η αναφορά στην επικρατούσα Θρησκεία δεν απαγορεύει στην πολιτεία να ρυθμίζει διοικητικά θέματα.
Κάνετε λαϊκισμό ακόμα και σε συνταγματικά ζητήματα. Γελάνε με όσα λέτε στην αίθουσα» για να προσθέσει απευθυνόμενος στο κόμμα Βελόπουλου: «Και κάτι τελευταίο για το χριστιανόμετρο της Ελληνικής Λύσης. Είναι αλήθεια, μάλλον, ότι εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στον Χριστό όσο εσείς. Γι’ αυτό και δεν εξασφαλίσαμε την αντιπροσωπεία των επιστολών του».
ολες οι ειδησεις
- ΑΕΚ: Αναβάλλεται εκδήλωση στην «Αγιά Σοφιά» μετά τον θάνατο του Μάριου Οικονόμου
- Η Κύπρος μπαίνει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE – «Στήριξη σε ένοπλες δυνάμεις και αμυντική βιομηχανία»
- Για όνομα του… ροκ εν ρολ: Όταν ρωτάς για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και η Τεχνητή Νοημοσύνη παίζει… φάλτσο
- Γιατί ο Τυραννόσαυρος Rex είχε τόσο μικρά χέρια – Η νέα θεωρία των επιστημόνων
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr