19 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 19:55'
Τελευταία ενημέρωση: 19:57'

Βρετανικό τάνκερ χτυπήθηκε στον Περσικό Κόλπο – Αναζητείται ο καπετάνιος

Χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα, γεγονός που προκάλεσε πυρκαγιά επί του πλοίου.

Δημοσίευση: 19:55’
Τελευταία ενημέρωση: 19:57’
Πηγή: Marine Traffic

Χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα, γεγονός που προκάλεσε πυρκαγιά επί του πλοίου.

Ένα δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα ανατολικά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον Περσικό Κόλπο, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με τον καπετάνιο του να παραμένει αγνοούμενος σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές. Η βρετανική ναυτιλιακή υπηρεσία UKMTO ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως ένα τάνκερ «χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα», γεγονός που «προκάλεσε πυρκαγιά επί του πλοίου». Το συμβάν σημειώθηκε περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του λιμανιού Khor Fakkan, σε περιοχή κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Τα δεδομένα για το πλοίο

Σε συνεδρίαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο την Πέμπτη, εκπρόσωπος από το Παλάου δήλωσε ότι το τάνκερ ονομάζεται Parimal και είναι χημικό δεξαμενόπλοιο με τη σημαία του Παλάου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεκαπέντε μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από πετρελαιοφόρο, αλλά «ο καπετάνιος αναζητείται».

Σύμφωνα με την ναυτιλιακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Lloyd’s List, το Parimal ανήκει στον «στόλο φάντασμα» που βρίσκεται υπό διεθνείς κυρώσεις.


TOP NEWS

uncached