23 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση: 06:03'
Τελευταία ενημέρωση: 13:40'

Χίος: Επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας – Δύο τραυματίες και τρεις προσαγωγές

Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό της Σούδας, στην Χίο, όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ Αλγερινών και Αφγανών

Δημοσίευση: 06:03’
Τελευταία ενημέρωση: 13:40’

Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό της Σούδας, στην Χίο, όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ Αλγερινών και Αφγανών

Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό της Σούδας, στην Χίο, όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ Αλγερινών και Αφγανών. Το σκηνικό ξεκίνησε μετά τις 12:00, όταν ομάδα 20 Αφγανών εισέβαλλε στον καταυλισμό και επιτέθηκε σε Αφγανούς.

Σύμφωνα με το politischios.gr, οι Αφγανοί, που ήταν από τον καταυλισμό της Σούδας και της ΒΙ.ΑΛ., πετροβολούσε και χτυπούσε με λοστούς, όποιον Αλγερινό έβρισκε μπροστά της. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν μία γυναίκα κι ένα παιδί, που μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, για παροχή πρώτων βοηθείων.

Η ένταση διήρκησε 20 λεπτά και σταμάτησε όταν διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλλε στον καταυλισμό και εκδίωξε τους τραυματίες. Οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας από το σημείο και χάθηκαν στα στενά της περιοχής του Κάστρου, ενώ λίγο αργότερα έγιναν τρεις προσαγωγές.

Μετά από το περιστατικό, η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι  δεν θα γίνουν μεταφορές προσφύγων και μεταναστών από την ΒΙ.ΑΛ. προς τη Σούδα και το Βροντάδο, καθώς υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης της έντασης.

 


TOP NEWS

uncached