8 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 07:35'

Ζάκυνθος: «Έσωσα το πίτμπουλ επειδή ήταν ετοιμοθάνατο –κι εκείνο πήρε τη ζωή του παιδιού μου»: Συγκλονισμένος ο πατέρας του 2χρονου Λίο

Το σκυλί, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει μεταφερθεί σε καταφύγιο με εισαγγελική εντολή, όπως προβλέπει ο νόμος.

Δημοσίευση: 07:35’

Το σκυλί, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει μεταφερθεί σε καταφύγιο με εισαγγελική εντολή, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο πατέρας του μόλις δύο ετών Λίο στη Ζάκυνθο συγκλονίζει με τα λόγια του, μετά τον θάνατο του παιδιού του από επίθεση πίτμπουλ, το οποίο η οικογένεια είχε περιθάλψει και φιλοξενούσε μέχρι να βρεθεί άνθρωπος να το υιοθετήσει. Το σκυλί βρισκόταν δεμένο με αλυσίδα στην αυλή του σπιτιού τους, στον Άγιο Λέοντα. Ο πατέρας είχε βρει το ζώο εγκαταλελειμμένο και σε άσχημη κατάσταση στον δρόμο και, παρά τις επιφυλάξεις, το πήρε για να το σώσει.

«Ποιος γονιός δεν λατρεύει τα παιδιά του; Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα. Δεν άκουσα τίποτα άλλο, ούτε θυμάμαι τι έγινε μετά. Πήρα τον γιο μου αγκαλιά, με κοίταξε, μου χαμογέλασε και απλώς έκλεισε τα μάτια του», ανέφερε συντετριμμένος μιλώντας στο Mega. Ο ίδιος απέδωσε ευθύνες σε κυνηγούς που –όπως λέει– εγκαταλείπουν σκυλιά στην περιοχή: «Το μάζεψα γιατί ήταν ετοιμοθάνατο… και μου σκότωσε το παιδί μου».

Το ζώο, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει μεταφερθεί σε καταφύγιο με εισαγγελική εντολή, όπως προβλέπει ο νόμος. «Από αύριο θα παραδοθεί σε κτηνίατρο για παρακολούθηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος. Το επόμενο διάστημα, πενταμελής επιτροπή από την Πάτρα θα κληθεί να αποφασίσει αν το πίτμπουλ θα πρέπει να θανατωθεί ή να μεταφερθεί σε χώρο προστασίας. «Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Επιθέσεις σκύλων στην Ελλάδα – Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Το τραγικό γεγονός στη Ζάκυνθο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά επιθέσεων σκύλων που καταγράφονται στη χώρα. Μόλις έναν μήνα πριν, στο Πέραμα, 12χρονο αγόρι δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στο χέρι. Στο Ηράκλειο Κρήτης, φοιτήτρια τραυματίστηκε από αδέσποτα, ενώ τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα ένας ηλικιωμένος δέχθηκε επίθεση από τον δικό του σκύλο, με την αστυνομία να πυροβολεί το ζώο για να σταματήσει το περιστατικό.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΟΔΥ για το 2023:

-2.820 άνθρωποι επισκέφθηκαν δημόσια νοσοκομεία ή κέντρα υγείας μετά από δάγκωμα σκύλου.

-Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 27 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

-Η συχνότητα εμφάνισης ποικίλλει ανά περιοχή: από 3 έως 73 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

-Τα περισσότερα δαγκώματα σημειώθηκαν τον Απρίλιο και σε περιόδους καλού καιρού, ενώ τα λιγότερα τον Οκτώβριο.

-Στο 63% των περιστατικών υπήρξε μόνο ένα δάγκωμα.

-Στο 51%, τα τραύματα ήταν στα κάτω άκρα.

-Αιμορραγία καταγράφηκε στο 75% των περιπτώσεων.


TOP NEWS

uncached