31 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 19:37'

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντίο 2025 με αλήθεια και αγώνες»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει τον απολογισμό μιας «δύσκολης αλλά όμορφης» χρονιάς

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 19:37’
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει τον απολογισμό μιας «δύσκολης αλλά όμορφης» χρονιάς

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και εκτενή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποχαιρετά το 2025. Κάνοντας έναν προσωπικό και πολιτικό απολογισμό, στέλνει μήνυμα για Δικαιοσύνη, Αγάπη και Ελπίδα ενόψει της έλευσης του νέου έτους.

«Μια χρονιά γεμάτη μάχες και αλήθεια»

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τη χρονιά που φεύγει ως «δύσκολη, όμορφη και γεμάτη», σημειώνοντας πως περιείχε τα πάντα: από χαρές και νίκες, μέχρι δάκρυα και σκληρές δοκιμασίες. Εστιάζει στις μάχες που δόθηκαν τόσο στους δρόμους για τα δικαιώματα, όσο και εντός της Βουλής και των δικαστηρίων, απέναντι στη διαφθορά και το «σκοτάδι».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε κομβικές στιγμές για το κόμμα της, όπως την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και την απόφαση του Διαμαντή Καραναστάση να αποχωρήσει από το πολιτικό πεδίο για να αφοσιωθεί στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως «πράξη – παρακαταθήκη».

Από τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έως την Παλαιστίνη

Στον απολογισμό της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στέκεται σε συγκεκριμένα μέτωπα που, όπως λέει, δίδαξαν πολλά: Την επιμονή για τη δικαίωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 17 χρόνια μετά τη δολοφονία του καθώς και τις νομικές νίκες υπέρ των αθλητριών της κωπηλασίας και την προστασία σπιτιών από τους πλειστηριασμούς.

Τον αγώνα κατά της αδικίας και της βίας, τονίζοντας πως «όταν δεν παύεις να αγωνίζεσαι, στο τέλος νικάς». όπως και την αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης και τα παιδιά της Γάζας.

Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του ακτιβισμού όταν οι θεσμοί αδρανούν, ενώ προτάσσει την αγάπη ως το ισχυρότερο αντίδοτο στις δυσκολίες. «Κάθε στιγμή είχε Αλήθεια», σημειώνει χαρακτηριστικά για την πορεία της χρονιάς.

Μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κλείνοντας το μήνυμά της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνδέει την ελπίδα με την τρέχουσα επικαιρότητα. Εκφράζει τη στήριξή της στους αγρότες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στα μπλόκα, αλλά και στις συγκρούσεις που μαίνονται εντός του Κοινοβουλίου.

«Με την Ελπίδα στην ψυχή, στην καρδιά και στον νου, μπαίνουμε με χαμόγελο στη νέα χρονιά», καταλήγει, καλώντας σε εγρήγορση για να επικρατήσει η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη.


TOP NEWS

uncached