Έρχεται νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές – Οι αλλαγές που εξετάζονται
Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία ενός νέου πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές που θα προβλέπει ακόμη και αποβολή όσων παραβιάζουν τους κανόνες.
Στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας είναι η δημιουργία ενός νέου πλαισίου για τις σχολικές εκδρομές που θα προβλέπει ακόμη και αποβολή όσων παραβιάζουν τους κανόνες.
Άμεσα ανταποκρίνεται το υπουργείο παιδείας στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και για το λόγο αυτό εξετάζει τη δημιουργία νέου πλαισίου σχετικά με τις σχολικές εκδρομές, όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Οι εκπαιδευτικοί μας ζήτησαν να έχουν εργαλεία για να χειριστούν καταστάσεις. Η εκδρομή είναι μια προέκταση της σχολικής δραστηριότητας. Θα μπει πλαίσιο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα κάτι» είπε ο υπουργός Παιδείας στον ΣΚΑΪ ενώ στην ερώτηση αν πρόκειται για ποινές, απάντησε «προαναγγέλλουμε εργαλεία για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί».
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται η δυνατότητα «αποβολής» και επιστροφής στο σπίτι του μαθητή που θα υποπέσει σε βαρύ παράπτωμα κατά τη διάρκεια εκδρομής, ενώ προτείνεται να ισχύσει το πλαίσιο που υπάρχει για την χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία (από αφαίρεση της συσκευής μέχρι πολυήμερη αποβολή).
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι εκπαιδευτικοί να μην φέρουν καμία ευθύνη για την παραβίαση κανόνων από μαθητή ή ομάδα μαθητών μετά τον έλεγχο που θα γίνεται με την επιστροφή των παιδιών στα ξενοδοχεία.
Χωρίς συζήτηση θα γίνει το αυτονόητο για τους αιώνιους φοιτητές
Ο υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για το αν θα λυθεί, όπως έχει προαναγγελθεί, το θέμα των αιώνιων φοιτητών και ήταν κατηγορηματικός. «Θα τηρηθεί ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές, θα γίνει το αυτονόητο και χωρίς συζήτηση από τη δική μας την πλευρά» είπε ο κ. Πιερρακάκης.
«Ήρθε η ώρα να λυθεί το θέμα με τους αιώνιους φοιτητές, σε άλλες χώρες έχει ήδη λυθεί με τα δίδακτρα, εμείς έχουμε την κατάκτηση της δωρεάν εκπαίδευσης. Με τους αιώνιους φοιτητές υπάρχει διοικητική επιβάρυνση.
Ο νόμος είναι πληρέστατος και προβλέπει εξαιρέσεις για θέματα υγείας ή για όσους εργάζονται» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας. «Έχουμε να δώσουμε μάχες μέλλοντος και όχι παρελθόντος, είδατε τι κάναμε με τα κινητά τηλέφωνα» συμπλήρωσε για το θέμα αυτό ο κ. Πιερρακάκης.
Παράλληλα και με αφορμή την υπόθεση για τον εκπαιδευτικό στο Λαύριο που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «η ρητορική μίσους δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή στο σχολείο. Δεν έχει καμία θέση, οι ακραίες φωνές δεν έχουν θέση στα σχολεία».
ολες οι ειδησεις
- Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας: Η νύχτα που κατέβηκε η ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη
- Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογιας ΕΚΠΑ – Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
- Στη «σκόνη» των αναποφάσιστων – O Μητσοτάκης ανοδικός, τα όρια Τσίπρα, το «όπλο» Ανδρουλάκη και το στατιστικό που τινάζει τα πάντα στον αέρα
- Αναστασία Γιάμαλη για Σία Κοσιώνη: «Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο, θα χρειαστεί καιρός να βρεθούν οι νέες ισορροπίες»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr