Αλλάζουν όλα στην έκδοση των συντάξεων- Λογιστές και δικηγόροι πιάνουν δουλειά στον e-ΕΦΚΑ
Σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.
Σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.
Συνολικά 179 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι πιάνουν δουλειά στον e-ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και θα μπορούν να επιλέγονται από τους ασφαλισμένους για να αναλάβουν την ταχεία έκδοση της σύνταξής τους.
Aναλυτικά:
– Ήδη από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, οι 179 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι μπορούν να υποβάλουν αίτημα εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί (https://apps.efka.gov.gr/bAccess/).
– Από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα προκειμένου να ορίσουν την χρονική διαθεσιμότητα τους για μελλοντικές συναντήσεις-ραντεβού με τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης.
–Από την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου οι πιστοποιημένοι θα μπορούν να επιλέγονται απο τον ασφαλισμένο που υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτημα συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, για να αναλάβουν την συνταξιοδοτική του υπόθεση. Στον ασφαλισμένο θα εμφανίζονται εκείνοι οι πιστοποιημένοι που είναι διαθέσιμοι (έχουν αναλάβει λιγότερες από 5 υποθέσεις) και αφού επιλέξει αυτόν που επιθυμεί, τότε ορίζει και την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού με τον πιστοποιημένο. Στη συνέχεια θα λάβει e-mail ότι η υπόθεσή του έχει ανατεθεί στον πιστοποιημένο επαγγελματία της επιλογής του και ότι ισχύει το ραντεβού που έχει επιλέξει κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης.
Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.
Τέλος, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές, ανταποκρινόμενοι με αυτόν τον τρόπο στο τεράστιο ενδιαφέρον των συγκεκριμένων επαγγελματιών να βοηθήσουν τον ΕΦΚΑ, τους ασφαλισμένους και κατ’επέκταση την ελληνική Κοινωνία.
ολες οι ειδησεις
- Το τραπέζι της αμηχανίας: Γεωργιάδης, Ανδρουλάκης και Κωνσταντοπούλου κάθισαν μαζί αλλά δεν αντάλλαξαν λέξη
- Δέκα νεκροί στους δρόμους της Αττικής τον Μάιο
- Κοζάνη: Ανήλικος κυκλοφορούσε με χασίς – Τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί
- Ρέθυμνο: Συνελήφθησαν δύο άτομα που καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης (Φωτό)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr