4 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 18:46'

Αναστέλλεται η απεργία των ταξί στην Αττική – Κανονικά κυκλοφορούν την Παρασκευή

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί (Σ.Α.Τ.Α.) αναστέλλει την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία λόγω της κακοκαιρίας Byron.

Δημοσίευση: 18:46’
(ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί (Σ.Α.Τ.Α.) αναστέλλει την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία λόγω της κακοκαιρίας Byron.

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Αττική.

Σκοπός της απόφασης είναι να διασφαλιστεί η ομαλή μετακίνηση των πολιτών, ειδικά σε μια ημέρα που οι ανάγκες μετακίνησης ενδέχεται να αυξηθούν εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron.

Το Σωματείο τόνισε ότι θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων.

Τα βασικά αιτήματα των οδηγών ταξί

Παρά την αναστολή της απεργίας, το Σ.Α.Τ.Α. υπενθυμίζει τα κύρια αιτήματα του κλάδου:

Παράταση υποχρέωσης ηλεκτροκίνησης έως το 2035.
Αντιμετώπιση αθέμιτου ανταγωνισμού από πολυεθνικές εφαρμογές.
Πάταξη της υποκλοπής έργου από Ε.Ι.Χ.
Αύξηση χρονοχρέωσης και ελάχιστου μισθώματος για όλη την επικράτεια.
Επαναδιαπραγμάτευση για είσοδο έμφορτων ταξί σε ειδικές λωρίδες.
Υλοποίηση εκκρεμών θεμάτων του ερανιστικού νομοσχεδίου.
Αναπροσαρμογή τιμολογίου.
Δίκαιη φορολογική μεταχείριση.
Το Σωματείο υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή διάλογο με τις αρχές, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα του κλάδου.


TOP NEWS

uncached