17 Δεκεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 10:09'

Αποκαλυπτήρια για την «Αποκάλυψη» του Στίβεν Σπίλμπεργκ – Δείτε το πρώτο τρέιλερ

Ένας Σπίλμπεργκ από τα παλιά έρχεται στις σκοτεινές αίθουσες το καλοκαίρι του 2026, Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης επιστροφής του στην επιστημονική φαντασία.

Δημοσίευση: 10:09’

Ένας Σπίλμπεργκ από τα παλιά έρχεται στις σκοτεινές αίθουσες το καλοκαίρι του 2026, Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης επιστροφής του στην επιστημονική φαντασία.

Αυτή η τελευταία περίοδος στη φιλμογραφία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, πάνω – κάτω η τελευταία εικοσαετία που συμπίπτει χρονικά με την είσοδο του δημιουργού στην τρίτη ηλικία, χαρακτηρίζεται από μια στροφή στον ρεαλισμό. Πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις (όπως το “Ready Player One” του 2018), οι ταινίες του κορυφαίου δημιουργού έχουν τα πόδια τους γερά στη γη.

Γι’ αυτό η ανακοίνωση, πέρυσι, ότι επιστρέφει στον κινηματογράφο του φανταστικού, με μια ταινία που θα θυμίζει εκείνες της νιότης του έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Μέχρι τώρα, όμως δεν γνωρίζαμε τίποτα για την υπόθεση της νέας ταινίας, πέρα από το γεγονός ότι θα ασχολείται με το φαινόμενο των UFO, αλλά ούτε καν τον τίτλο της. Ήρθε όμως η ώρα της αποκάλυψης.

Το στούντιο της Universal έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, και μαζί ανακοίνωσε και τον τίτλο της: “Disclosure Day” – «Ημέρα Αποκάλυψης». Όσοι είχατε εικάσει ότι θα αφορά την πρώτη επαφή της ανθρωπότητας με όντα από άλλους πλανήτες, πέσατε μέσα. Σε αντίθεση όμως με την «Ημέρα Ανεξαρτησίας» του 1996, αλλά και τον «Πόλεμο των Κόσμων» του ίδιου του Σπίλμπεργκ, εδώ δεν έχουμε απόκοσμους εισβολείς που έρχονται να μας εξοντώσουν. Η ταινία φαίνεται να ασχολείται με τις κοινωνικές, ψυχολογικές και φιλοσοφικές επιπτώσεις που θα έχει η αποκάλυψη ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν. Πρόκειται για το πνευματικό αδελφάκι των «Στενών Επαφών Τρίτου Τύπου», αλλά και για ένα θέμα επίκαιρο, αφού την τελευταία διετία διεξάγονται στο αμερικανικό κογκρέσο ακροάσεις σχετικά με την αναχαίτιση ιπτάμενων σκαφών αγνώστου ταυτότητας από την πολεμική αεροπορία.

Απολαύστε το πρώτο τρέιλερ:

Το σενάριο της νέας ταινίας υπογράφει ο (σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Σπίλμπεργκ), Ντέιβιντ Κεπ, και είναι βασισμένο πάνω σε μια ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη. Παίζουν οι: Έμιλι Μπλαντ, Τζος Ο’Κόνορ, Κόλιν Φερθ, Ίβ Χιούσον, Κόλμαν Ντομίνγκο, Γουάιατ Ράσελ, Χένρι Λόιντ-Χιούζ, Μάικλ Γκαστόν και Έλιοτ Βίλαρ .


TOP NEWS

uncached