current views are: 122

30 Ιανουαρίου 2023
Δημοσίευση22:39

Απολογήθηκε ο Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: Για «πολιτική δίκη» μίλησε ο πρώην υπουργός

Για «πολιτική δίκη» έκανε λόγο απολογούμενος επί πέντε περίπου ώρες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δημοσίευση 22:39’
papaggelopoulos diki 768x480 1

Για «πολιτική δίκη» έκανε λόγο απολογούμενος επί πέντε περίπου ώρες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Για «πολιτική δίκη» έκανε λόγο απολογούμενος επί πέντε περίπου ώρες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, δηλώνοντας εξ αρχής «είμαι οργισμένος και νιώθω φρίκη για όσα έχω υποστεί».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «το τεκμήριο αθωότητας του έχει παραβιαστεί πολλές φορές» ενώ πρόσθεσε ότι «Ένα πανίσχυρο σύστημα, με πάρα πολύ χρήμα, με άκρες στη δικαιοσύνη με στοχοποίησε και προσπάθησε να με εξοντώσει».

Αναλυτικά η απολογία του

Είμαι οργισμένος, νιώθω φρίκη για όσα έχω υποστεί.

Το βούλευμα  αποφάνθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν υπάρχει σκευωρία και δεν υπάρχει Ρασπούτιν. Το τεκμήριο της αθωότητάς μου έχει παραβιαστεί πολλές φορές. Πρόσφατα στη Βουλή ακούστηκε για σκευωρία Νοβαρτις και Ρασπούτιν. Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις της δικαιοσύνης που κατά τα άλλα κόπτονται. Αυτό έγινε κατά τη γνώμη μου, ως απρόσφορη απόπειρα να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη. Πολύ φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχουν ο κ. Ράμμος αλλά και ο κ.Μενουδάκος . Αν μπορέσουν θα τον οδηγήσουν και αυτόν στο εδώλιο Η μέθοδος είναι πάγια, γνωστή και δοκιμασμένη .Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων.

Με πληροφορούν έγκυροι και έντιμοι άνθρωποι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζουν άλλη μία αθλιότητα σε βάρος μου. Δεν έχει σχέση με την υπόθεση . Θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν από αγάπη σε εμένα. Θέλω να το καταγγείλω και να εκφράσω την ελπίδα μου ότι δεν θα προχωρήσουν για να μην πληγεί άλλη μία φορά το κύρος της δικαιοσύνης.

Γιατί βρέθηκα στο εδώλιο

Στο εδώλιο οδηγήθηκα από μεθοδεύσεις πολιτικών που θέλησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για άλλα φρικτά σκάνδαλα. Παρόλα όσα έχω υποστεί, είναι τιμή μου και καμάρι μου που με έστειλαν στο εδώλιο. Ένα μικρό σάπιο μέρος του πολιτικού συστήματος προσπάθησαν να με εξουδετερώσουν. Λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς και υπόθεση Βγενόπουλου.Τα ψέματα είναι ασύστολα, ξεδιάντροπα παρανοϊκά.Το θέμα δεν είμαι εγώ , αλλά η δικαιοσύνη και η δημοκρατία. Η δικαιοσύνη πλήττεται με όλα αυτά.

Η παρούσα δίκη είναι πολιτική. Και πρέπει να ειπωθούν όλα για να καταγραφούν όχι μόνο στα πρακτικά του δικαστηρίου σας, αλλά και στην ιστορική μνήμη. Το κατηγορητήριο για εμένα και νομικά και από άποψη ουσίας έχει καταρρεύσει. Θέλω να απαλλαγώ για λόγους ουσίας και να αποδείξω,πως όσα ελέχθησαν σε βάρος μου από τρεις μόνο μάρτυρες εισαγγελείς από το σύνολο των χιλιάδων ελλήνων εισαγγελέων και δικαστών, απροκάλυπτα κατέθεσαν ψεύδη διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αντιφάσκουν μεταξύ τους.

Ψευδέστατες οι καταγγελίες

Τα ψεύδη τους είναι τόσα πολλά, που ακόμα και χθες το βράδυ εύρισκα νέα ψέματα . Ολες οι καταθέσεις τους , από την αρχή μέχρι το τέλος, όπου κι αν τις έδωσαν είναι ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων.

Θα μιλήσω για παρακρατικές ενέργειες που τελέστηκαν σε βάρος μου. Στόχος ήμουν εγώ, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στον τόπο μας.

Οι πολιτικοί διώκτες μου και οι ελάχιστοι πρόθυμοι μάρτυρες προσπάθησαν να εμφανίσουν τα σκάνδαλα Νοβαρτις και μεγάλης φοροδιαφυγής ως σκευωρίες δικές μου. Ένα πανίσχυρο σύστημα προσπάθησε να με εξουδετερώσει και να με εξοντώσει. 

Ημουν σε αντίθεση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Εγώ δεν έβαλα τίποτα στο αρχείο. Εγώ παρήγγειλα τις έρευνες για εξοπλιστικά, ΟΤΕ, δημόσια έργα. Αυτά τα μεγάλα σκάνδαλα που μαζί με τα σκάνδαλα της υγείας οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία εγώ έδωσα παραγγελία για να ερευνηθούν. Μου τα χρωστάνε όλα αυτά.


σχετικα αρθρα