5 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση: 19:59'
Τελευταία ενημέρωση: 04:26'

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Η Τουρκία ήρε την απαράδεκτη απαγόρευση – Επιστρέφω στην Ελλάδα»

Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους της απαγόρευσης, δεν του δόθηκε απάντηση.

Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης
Δημοσίευση: 19:59’
Τελευταία ενημέρωση: 04:26’
Απόστολος Τζιτζικώστας: «Η Τουρκία ήρε την απαράδεκτη απαγόρευση»
Επιμέλεια: Γιάννης Μαρκούτης

Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους της απαγόρευσης, δεν του δόθηκε απάντηση.

Την κατηγορηματική απόφασή του να αποχωρήσει από την Τουρκία και να επιστρέψει στην Ελλάδα, γνωστοποιεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, με την ανάρτησή του στο Twitter, ειχαριστεί όλους για την συμπαράσταση, ενώ τονίζει πως, «μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία».

Όπως υπογραμμίζει, όμως, «παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Όσα προηγήθηκαν

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήγε το πρωί στη Σμύρνη με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Όχι δηλαδή μονο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όταν έφθασε του είπαν οτι υπάρχει απαγόρευση εισόδου του στη χώρα. Όταν ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους δεν δόθηκε απάντηση.

Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Υπήρξε επικοινωνία του Περιφερειάρχη με το ΥΠΕΞ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου.

 

 


TOP NEWS

uncached