Ασημένιος ο Απόστολος Σίσκος στα 200μ. ύπτιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ
Ο 21χρονος πρωταθλητής χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση στο 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου
Ο 21χρονος πρωταθλητής χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην κολύμβηση στο 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου
- Ο Απόστολος Σίσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στο 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.
- Ο Σίσκος κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1:53.81, βελτιώνοντας την επίδοση του από τον ημιτελικό.
- Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Σίσκος ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου.
- Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 1:53.08, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί.
- Η επιτυχία του Σίσκου τον καθιστά έναν από τους κορυφαίους κολυμβητές του κόσμου στα 200μ. ύπτιο.
Το πρώτο της μετάλλιο στα αγωνίσματα της κολύμβησης στο 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου πανηγύρισε η Ελλάδα, με τον Απόστολο Σίσκο να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των 200μ. ύπτιο.
Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, τερματίζοντας σε 1:53.81 και καταρρίπτοντας εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος. Ο Σίσκος είχε ήδη βελτιώσει την κορυφαία ελληνική επίδοση στον ημιτελικό, όταν είχε σημειώσει 1:54.06.
Ο Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε έτσι για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση στο δεύτερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία που είχε σημειώσει πριν από δύο χρόνια στο Βελιγράδι.
Μπροστά του βρέθηκε μόνο ο σπουδαίος Ούγγρος Χούμπερτ Κος, ο οποίος επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 1:53.08. Ο Κος είχε δείξει ήδη από τον ημιτελικό την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σημειώνοντας ρεκόρ Ευρώπης με 1:52.30.
Για τον Σίσκο, πάντως, το ασημένιο μετάλλιο συνοδεύτηκε από ακόμη μία εντυπωσιακή βελτίωση του πανελληνίου ρεκόρ και επιβεβαίωσε την παρουσία του ανάμεσα στους κορυφαίους κολυμβητές του κόσμου στα 200μ. ύπτιο.
ολες οι ειδησεις
- Βίσση – Καρβέλας: Tσακώθηκαν στο καμαρίνι λίγο πριν τη συναυλία – Τι έγινε (Βίντεο)
- ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότερες γεννήσεις, αλλά και λιγότεροι θάνατοι το 2025
- Τεχνητή νοημοσύνη στις ελληνικές παραλίες: Το CleanSweep «διαβάζει» πού επιστρέφει η ρύπανση
- Το συγκλονιστικό τέλος του «Ριφιφί» αποθεώθηκε στα social media – «Μας γονάτισες, Ευαγγελία Μουμούρη» (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr