Αττική: 12 νεκροί και 10 σοβαρά τραυματίες σε τροχαία τον Σεπτέμβριο
Συνολικά 415 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς και 499 παθόντες, σημειώθηκαν στην Αττική τον Σεπτέμβριο του 2026, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
Συνολικά 415 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς και 499 παθόντες, σημειώθηκαν στην Αττική τον Σεπτέμβριο του 2026, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
- 12 νεκροί και 10 σοβαρά τραυματίες σε 415 τροχαία ατυχήματα στην Αττική τον Σεπτέμβριο του 2026.
- Καταγράφηκαν 32.163 παραβάσεις, με 942 να αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
- Κυριότερα αίτια των τροχαίων: οδήγηση χωρίς προσοχή, παραβίαση πινακίδων και κανόνων κυκλοφορίας.
- Η μη χρήση προστατευτικού κράνους συνέβαλε στη σοβαρότητα των τραυματισμών.
- Η τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας είναι κρίσιμη για την οδική ασφάλεια.
Συνολικά 415 τροχαία ατυχήματα, με 12 νεκρούς και 499 παθόντες, σημειώθηκαν στην Αττική τον Σεπτέμβριο του 2026, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του μήνα καταγράφηκαν 8 θανατηφόρα τροχαία, στα οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, 9 σοβαρά ατυχήματα, με 10 σοβαρά τραυματίες, καθώς και 398 ελαφρά ατυχήματα, στα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά 477 άτομα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την τροχονομική αστυνόμευση και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τον ίδιο μήνα βεβαιώθηκαν συνολικά 32.163 παραβάσεις, από τις οποίες οι 234 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους ελέγχους για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Συνολικά βεβαιώθηκαν 942 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 47 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Στους ελέγχους της Τροχαίας καταγράφηκαν ακόμη 1.062 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 309 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 704 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Μεγάλος ήταν και ο αριθμός των παραβάσεων που αφορούσαν τη μη χρήση μέσων προστασίας. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.365 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 3.130 για μη χρήση προστατευτικού κράνους. Επιπλέον, καταγράφηκαν 82 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, ως κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφονται η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.
Παράλληλα, η Τροχαία επισημαίνει ότι η μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα των τραυματισμών.
Η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζει, τέλος, τη σημασία της σωστής οδικής συμπεριφοράς και της τήρησης των κανόνων κυκλοφορίας, ως βασικών προϋποθέσεων για την ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
ολες οι ειδησεις
- Τι μας λέει η τέχνη όταν μια κοινωνία φοβάται
- Στη Βουλή το μπλόκο στα σόσιαλ σε παιδιά – Πώς θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας – Οι ανησυχίες των εφήβων
- Netflix: Το ερωτικό θρίλερ «Fall for Me» που ανεβάζει την ένταση
- Δήμαρχος στο Περού ο… Χίτλερ Μουσολίνι, που είναι και Αριστερός
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr