9 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 13:46'

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Παναγιώτης Καραΐσκος και Ματίνα Νούλα ξανά Πανελληνιονίκες — Δυνατές επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες

Οι καιρικές συνθήκες — ζέστη, υγρασία και νότιος άνεμος — δυσκόλεψαν σημαντικά τους αθλητές, ωστόσο οι πρωταγωνιστές διαχειρίστηκαν σωστά την κούρσα.

Δημοσίευση: 13:46’

Οι καιρικές συνθήκες — ζέστη, υγρασία και νότιος άνεμος — δυσκόλεψαν σημαντικά τους αθλητές, ωστόσο οι πρωταγωνιστές διαχειρίστηκαν σωστά την κούρσα.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος και η Ματίνα Νούλα μπήκαν πρώτοι στο Παναθηναϊκό Στάδιο και αναδείχθηκαν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους Πανελληνιονίκες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες θεατές. Παρά το «γεμάτο» ρόστερ, αμφότεροι έτρεξαν ουσιαστικά μοναχικές κούρσες, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική τους κατάσταση.

Στους άνδρες, ο Καραΐσκος άνοιξε τον ρυθμό πριν από το 10ο χιλιόμετρο, έμεινε μόνος μετά το 15ο και τερμάτισε σε 2:20:10, αφήνοντας δεύτερο τον Κώστα Σταμούλη με 2:23:24. Τρίτος στη γενική ήταν ο Ούγγρος Λάσλο Τάρναϊ με 2:23:52 (bib 776, συμβολισμός του έτους έναρξης των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων), ενώ ο περσινός νικητής Μπάμπης Πιτσώλης ακολούθησε σε 2:24:02, παίρνοντας το χάλκινο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. «Ρίσκαρα, κράτησα σταθερό ρυθμό και δικαιώθηκα», είπε ο θριαμβευτής, προσθέτοντας πως ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης «πήρε νίκες και στους δύο αγώνες» και ότι «το νταμπλ μάς κάνει όλους υπερήφανους».

Στις γυναίκες, η Ματίνα Νούλα (Ηρακλής) πήρε διαφορά λίγο μετά το 10ο χιλιόμετρο και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με 2:39:28 σημείωσε νέα καλύτερη επίδοση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και προσωπικό ρεκόρ στη διαδρομή, πλησιάζοντας το ρεκόρ διαδρομής Ελληνίδας (2:39:10 της Μαρίας Πολύζου, 1997). «Είμαι υπερευχαριστημένη. Με ιδανικό καιρό θα κυνηγήσω κάτω από 2:39», τόνισε. Δεύτερη ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη με 2:49:31 και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη με 2:52:07, στον τελευταίο μαραθώνιο της στην Αθήνα, όπως η ίδια δήλωσε συγκινημένη.

Οι καιρικές συνθήκεςζέστη, υγρασία και νότιος άνεμος — δυσκόλεψαν σημαντικά τους αθλητές, ωστόσο οι πρωταγωνιστές διαχειρίστηκαν σωστά την κούρσα. Ο Σταμούλης στάθηκε στην «εμπειρία και τη διαχείριση», ενώ ο Πιτσώλης εμφανίστηκε «υγιής και ικανοποιημένος», αποκαλύπτοντας και το χαρμόσυνο νέο για το δεύτερο παιδί του αμέσως μετά τον τερματισμό.


TOP NEWS

uncached