Διακομματικό «ναι» στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο Λύκειο
Υιοθετήθηκε η πρόταση για την έναρξη διαλόγου σχετικά με την αναμόρφωση του Λυκείου, το Εθνικό Απολυτήριο και την κατάργηση των Πανελλαδικών.
Υιοθετήθηκε η πρόταση για την έναρξη διαλόγου σχετικά με την αναμόρφωση του Λυκείου, το Εθνικό Απολυτήριο και την κατάργηση των Πανελλαδικών.
Με διακομματική συναίνεση υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την έναρξη εθνικού διαλόγου με θέμα την αναμόρφωση του Λυκείου, το Εθνικό Απολυτήριο και την αντικατάσταση των Πανελλαδικών από ένα νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.
«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε το έναυσμα και περιέγραψε το πλαίσιο και το περιεχόμενο ενός ανοιχτού, αξιόπιστου, δημοκρατικού διαλόγου με συνέχεια, συνέπεια , συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιάγραμμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. «Το πρώτο αποφασιστικό βήμα έγινε».
Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η συνέχεια θέλει στέρεα, σωστά δομημένα βήματα και συνέχεια, συνέπεια, αποτέλεσμα» και συμπληρώνει ότι εκεί θα κριθούν όλοι. «Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει δίνοντας πρωταγωνιστικά το παρόν, με τις απόψεις και τις προτάσεις του, με ανοιχτά αυτιά, καθαρή φωνή και το βλέμμα στις πολιτικές του μέλλοντος που έχει ανάγκη η κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
ολες οι ειδησεις
- Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας: Η νύχτα που κατέβηκε η ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη
- Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογιας ΕΚΠΑ – Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
- Γάζα: Γενοκτονία σε ζωντανή μετάδοση – Η «εμπειρία» του Άουσβιτς στη Μέση Ανατολή
- Αναστασία Γιάμαλη για Σία Κοσιώνη: «Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο, θα χρειαστεί καιρός να βρεθούν οι νέες ισορροπίες»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr