current views are: 10

5 Ιουλίου 2022
Δημοσίευση09:15

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στο 989: Κρίθηκε οριστικά ότι το σκάνδαλο Novartis, δεν είναι σκευωρία – Μήπως να βγάλουμε Amber Alert για τον… κ. Σαμαρά;

«Σύμφωνα με την απόφαση πέντε ανωτάτων δικαστικών, ομόφωνα, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι το σκάνδαλο Novartis, δεν είναι σκευωρία. Είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο, που λεηλάτησε για άλλη μία φορά και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δημοσίευση 09:15’

«Σύμφωνα με την απόφαση πέντε ανωτάτων δικαστικών, ομόφωνα, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι το σκάνδαλο Novartis, δεν είναι σκευωρία. Είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο, που λεηλάτησε για άλλη μία φορά και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και στον 989Alpha radio, φιλοξενήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μίλησε για την υπόθεση Novartis.

Για την απόφαση για την υπόθεση Novartis 

Σύμφωνα με την απόφαση πέντε ανωτάτων δικαστικών, ομόφωνα, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι το σκάνδαλο Novartis, δεν είναι σκευωρία. Είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο, που λεηλάτησε για άλλη μία φορά και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Όλες οι προσπάθειες, οι άθλιες, να με εμφανίσουν, εμένα και τον Τσίπρα ότι στήσαμε τη «δήθεν» σκευωρία της Novartis, για να πλήξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, κατέρρευσε, με πάταγο από την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη. 

Είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη, επειδή η απόφαση ευνοεί εσάς ή δεν είναι ανεξάρτητη; 

Όπως σας έχω πει και άλλη φορά, η δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έχει όλα τα εχέγγυα, συνταγματικά, να είναι ανεξάρτητη. Βέβαια όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, πλην της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να χειραγωγήσουν την δικαιοσύνη. Εναπόκειται στο σθένος και στην προσωπικότητα των δικαστών να παραμείνουν ανεξάρτητοι.  

Τα υπόλοιπα κόμματα κατηγορούν ότι εσείς, όχι προσωπικά, προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε την δικαιοσύνη και να την κατευθύνεται όπου εσείς θέλατε. 

Κατηγορούν, γιατί δεν είχαν άλλο μέσο, από τον διασυρμό τους τον πολιτικό αλλά και τον ποινικό, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. 

Το σκάνδαλο αυτό που συνίσταται, αφήνει τους πολιτικούς, εκτός 

Με συγχωρείται δεν είναι εκτός, τουλάχιστον τέσσερις με πέντε είναι οι πολιτικοί που οι υποθέσεις τους θα ανοίξουν και πάλι. Είναι ιστορική νομοτέλεια. Το βούλευμα είναι σαφέστατο. Το βούλευμα είπε ότι στο σκάνδαλο της Novartis, οι εισαγγελείς και ο Παπαγγελόπουλος, ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο, άρα λοιπόν δεν υπήρξε σκευωρία. 

Τους πολιτικούς όμως τους έβγαλε «λάδι», καθώς μπήκαν στο αρχείο, αυτό καταλάβαμε. 

Τώρα με το λάθος που έγινε, να συνεχίζουν εμμονικά να θέλουν να με στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο, για να διασώσουν, ψήγματα της πολιτικής αλητείας εις βάρος μου. Θα αποκαλυφθούν πολλά πράγματα. Ήδη μπορώ να σας προαναγγείλω μερικά… Στο δικαστήριο που θα πάμε, θα δούμε πώς αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά. Η δικαιοσύνη δέχτηκε, ότι μπήκαν εκατομμύρια ευρώ στο Μαξίμου όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς. Αλλά δεν μπορέσαμε να δούμε, είπαν οι δικαστές, ποιος τα “πήρε” επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πάρει και ο κηπουρός του Μεγάρου Μαξίμου, ο μάγειρας, ο οδηγός. Με αυτό το αστείο σκεπτικό αρχειοθετήθηκε. Στο Ειδικό Δικαστήριο που θα πάμε θα τα δούμε όλα αυτά. 

Τί εννοείται θα δούμε; Τί στοιχεία έχετε για αυτό; 

Τα στοιχεία που έχω, είναι τα στοιχεία που έχω αντλήσει από τη δικογραφία, στην οποίαν επιχείρησαν, οι πολιτικοί αλιτήριοι, οι πολιτικοί απατεώνες, να με μπλέξουν. Εκεί είδα πως αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά. Επίσης είδα πως αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις για τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Γεωργιάδη. Παρεμπιπτόντως, αυτοί ελέγχονται για φοροδιαφυγή έτσι; Εντελώς άσχετα, απλώς ιστορικά το λέω, γιατί μου αρέσει η ιστορία… ότι ο Αλ Καπόνε στην Αμερική για φοροδιαφυγή, φυλακίστηκε. Τα άλλα εγκλήματά του μείναν αδιευκρίνιστα. Να σας ρωτήσω κάτι κ. Χατζή, ο κ. Σαμαράς που βρίσκεται; Γιατί ανησυχώ, έχει εξαφανιστεί τελείως.  

Εδώ στην Αθήνα είναι. 
 
Αν δεν έχει αποχωρήσει από τα εγκόσμια και έχει κλειστεί σε κανένα μοναστήρι μετά το στραπάτσο που υπέστη. Μήπως έχει χαθεί και πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να βγάλουμε κανένα…Amber Alert, που βγάζουν για τους ηλικιωμένους που χάνονται. Ξέρετε τίποτα για την τύχη του;  

Στην Αθήνα είναι και κυκλοφορεί 

Καλά, δεν είδα καμία δήλωσή του μετά, “θα τους γδάρω, θα τους πάω μέχρι τέλους, θα τους πάω αίμα, θα τους λιώσω”, δεν είσαι καμία δήλωση, βέβαια προς τιμήν του ο κ. Γεωργιάδης, μπορεί να έχει ένα σορό ελαττώματα, αλλά έχει ένα ίχνος γενναιότητας, χθες έμαθα, ότι είπε, ότι η Novartis δεν ήταν σκευωρία. Με αυτή τη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης εξασφάλισε μια επιεική αντιμετώπιση από εμένα. Πάμε παρακάτω. Που αποτελείται από δύο λέξεις, από το παρά και κάτω. Ασφαλώς και θα πάμε παρακάτω…, μόνο που το κάτω οδηγεί στα βάθη του βόθρου, των ψεμάτων και των συκοφαντιών που εξαπέλυσαν εναντίον μου και άλλων επτά η οκτώ αθώων εισαγγελέων και δημοσιογράφων. 

Στο ομόφωνο βούλευμα περιγράφονται, μια σειρά από παρεμβάσεις, που φέρεται αν έχετε κάνει, όχι για την Novartis, για μια σειρά από σοβαρές οικονομικές υποθέσεις. 

Για να τελειώσουμε με την Novartis, δεν είναι σκευωρία, είναι σκάνδαλο. Η μοναδική σκευωρία που αποδεικνύεται από το βούλευμα, είναι η σκευωρία της πολιτικής αλητείας να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως δήθεν σκευωρία.  
Το βούλευμα ίσως λόγω χρόνου που υπήρχε, έπρεπε να βγάλουν για κάποιους λόγους την απόφασή τους οι δικαστές, δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτά που λέω στο πολυσέλιδο υπόμνημά μου, για τους τρεις εισαγγελείς που δήθεν τους τηλεφωνούσα. Εκεί τα αναλύω διεξοδικά και καταρρίπτω τα ψεύδη των τριών εισαγγελέων, της κ. Ραϊκου, του κ. Αθανασίου και της κ. Τσατάνη. 

Εντελώς δειγματοληπτικά αλλά πλήρως αποκαλυπτικά σας λέω ότι εκεί αναδεικνύω και το έχουν έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι από τις καταθέσεις τους, ότι αυτοί ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου και όλα αυτά που λένε, δεν στέκουν, όχι μόνο με τη λογική, αλλά και με άλλα σημεία των καταθέσεων τους.  Ξέρετε το ψέμα δεν έχει σταθερό σημείο αναφοράς. 

Το βούλευμα λέει για οικονομικές υποθέσεις 

Καμία οικονομική υπόθεση. Μην πέφτετε στην παγίδα.  
Είχατε εσείς καμία συνομιλία με κάποιους εισαγγελείς για κάποιες υποθέσεις; 

Για τον κ. Βγενόπουλο είχα συνομιλία με την κ. Τσατάνη, αλλά ήρθε μόνη της στο γραφείο. Το παραδέχτηκε και η ίδια. Μου ζήτησε την βοήθεια μου να την προστατεύσω από τα δημοσιεύματα. Δεν ανακατεύτηκα καθόλου με την ουσία της υπόθεσης. Το μόνο που της είπα, ήταν να τηρήσει τη δικονομία.  
Άλλωστε για αυτό δυο συμβούλια του Αρείου Πάγου την τιμώρησαν. Θα γελάσει κάθε παρδαλό κατσίκι, όταν θα προσκομίσω στο δικαστήριο τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου , που τιμώρησαν αμετάκλητα την κ. Τσατάνη, για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Βγενόπουλου. 
 
Στο βούλευμα υιοθετείται η άποψη ότι πιέζατε την κ. Ραϊκου να κατασκευάσει στοιχεία για να στείλει πολιτικούς στη Βουλή  

Μπορείτε να μου πείτε πως κατασκευάζονται τα στοιχεία; Η κ. Ράϊκου μέσα στον πανικό της από τις αποκαλύψεις των ενέργειών της, θυμήθηκε να πει αυτά τα ψέματα, τα οποία δεν στέκουν ούτε στη λογική, ούτε στη Νομική επιστήμη. 

Γιατί το υιοθετεί το Συμβούλιο, όμως; 

Ξέρετε το Συμβούλιο έπρεπε να δώσει κάτι σαν αντάλλαγμα στους πολιτικούς απατεώνες, που τους πίεσαν, τους εκβίασαν, να με παραπέμψουν. 
Από την μία λέτε ότι είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη και από την άλλη την εμφανίζεται να σαν να κάνει Deal  
Για Deal μιλάει ο κ. Πρετεντέρης, ο κ . Τέλλογλου, η κ. Μάνδρου. Εγώ δεν μιλάω για deal.. 

Κάνατε μια πολύ σκληρή επίθεση, προηγουμένως στον κ. Σαμαρά και με ειρωνικό ύφος 

Καθόλου ειρωνικό, ανησυχώ ξέρετε, επειδή ήμασταν παλιά φίλοι, αλλά ως γνωστόν ο κ. Σαμαράς δεν έχει φίλους, είναι ο μεγαλύτερος άφιλος. Στο δικαστήριο θα πω που τρώγαμε, τι κάναμε, τι μου ζήταγε. Θα τα δούμε όλα αυτά. Δεν είμαι καθόλου ειρωνικός, εγώ ανησυχώ, ακόμη και για τους παλιούς φίλους που με πρόδωσαν. 

Λέτε για λεφτά που μπήκαν στο Μαξίμου… Πώς θα μπουν αυτά χρήματα, ξαφνικά στο Μέγαρο Μαξίμου; Είναι δύσκολο… 

Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λέει η πράξη αρχειοθέτησης. Εγώ λέω, ότι αναφέρει το βούλευμα της Ελληνική δικαιοσύνης, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και τα στοιχεία που προσέθεσαν για όλα τα θέματα, είναι αξιόπιστα και συνοδεύονται από πλήθος αποδεικτικών στοιχειών. Τα υπόλοιπα στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου… 

Δεν είδα από το πολιτικό σύστημα, τι γινόταν με τους γιατρούς, πώς συνταγογραφούσαν, τι παίρνανε, πώς τα παίρνανε., γιατί τα παίρνανε. Πηγαίναν ιατρικοί επισκέπτες με τσάντες; 

Εγώ με τους γιατρούς δεν έχω ασχοληθεί κ. Χατζή, εγώ δεν έχω γυναίκα γιατρό, όπως έχουν άλλοι άντρες γιατρούς, που έκαναν υπερσυνταγογραφήσεις.
 


σχετικα αρθρα