Δίχως φανφάρες η ορκωμοσία του νέου βασιλιά της Ισπανίας
Δίχως πολλές φανφάρες και… επισημότητες θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του μελλοντικού βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου του έκτου, στον απόηχο των αντιβασιλικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.
Δίχως πολλές φανφάρες και… επισημότητες θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του μελλοντικού βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου του έκτου, στον απόηχο των αντιβασιλικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.
Δίχως πολλές φανφάρες και… επισημότητες θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του μελλοντικού βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου του ΣΤ’, στον απόηχο των αντιβασιλικών διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα.
Ο νέος βασιλιάς, θα ορκιστεί ενώπιον του κοινοβουλίου, χωρίς την παρουσία αντιπροσωπειών από ξένες χώρες, ενώ πριν την τελετή, τα δύο σώματα του Κορτές (κοινοβούλιο) θα πρέπει να εγκρίνουν τον νόμο με τον οποίο επιτρέπεται η παραίτηση του 76χρονου Χουάν Κάρλος.
Στην Κάτω Βουλή η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει στις 11 Ιουνίου ενώ μία εβδομάδα αργότερα, ενδεχομένως γύρω στις 18 Ιουνίου, θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στη Γερουσία.
«Η παράδοση στην Ισπανία επιτάσσει ότι η παραίτηση, όπως και η ενθρόνιση του βασιλιά, γίνονται ενώπιον των βουλευτών και των γερουσιαστών», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των ανακτόρων σημειώνοντας ότι «κατ’ αρχήν, δεν θα υπάρχουν ξένες αντιπροσωπείες».
Μετά την ορκωμοσία θα γίνει μια στρατιωτική παρέλαση όμως δεν προβλέπεται κάποια θρησκευτική τελετή, όπως έγινε κατά την ενθρόνιση του Χουάν Κάρλος, στις 22 Νοεμβρίου 1975, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο.
ολες οι ειδησεις
- Κοβέσι στο στόχαστρο: Το «μένουμε Ευρώπη» à la carte της εξουσίας
- Αλλιώς μας τα μαθαίνουν στο σχολείο
- Η «Μαρία», η «Λάουρα» και το κόμμα που ψάχνει όνομα
- Euroleague: Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν 2025-26
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr