Δραγασάκης: Όχι σε προληπτική γραμμή, ναι στο δικό μας κουμπαρά
Ξεκαθάρισε πως η χώρα δε θα μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς κανόνες και εποπτεία
Ξεκαθάρισε πως η χώρα δε θα μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς κανόνες και εποπτεία
Ξεκάθαρη θέση υπέρ της διαμόρφωσης ενός εθνικού αποθεματικού όπου θα παίξει το ρόλο του κουμπαρά, στη μετά τη μνημονίων εποχή, πήρε γι’ ακόμα μια φορά ο Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής υπό την ιδιότητα του υπουργού Οικονομίας, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στους δύο δρόμους που ανοίγονται μπροστά στην ελληνική οικονομία. Ο πρώτος όπως είπε, είναι η προληπτική γραμμή, ένα σύμφωνο που θα έχει τη μορφή μνημονίου, το οποίο όμως «δεν θα μας δώσει δυνατότητα να πούμε στεκόμαστε στα πόδια μας». « Ο άλλος δρόμος», πρόσθεσε «είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας αποθέματα ώστε αν υπάρξουν αναταράξεις να έχουμε το δικό μας κουμπαρά, με χρήματα κλειδωμένα που δε θα χρησιμοποιούνται για άλλο σκοπό. Βρισκόμαστε στην οικοδόμηση του».
Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε στόχος είναι από τα 86 δις ευρώ του τρέχοντος δανείου τα 9 δις ευρώ να πάνε για αυτό το σκοπό, μαζί με χρήματα που θα απορροφηθούν από τις αγορές. «Ήδη υπάρχουν 4,5 δις από τις αγορές! Είμαστε σε πορεία θετική και σε λίγο θα έχουμε χτίσει το απόθεμα που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε τις ανάγκες μας!», είπε.
Ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτονόητα ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο η χώρα δε θα μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς κανόνες και εποπτεία ή ότι θα «μπορούμε να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος». Μάλιστα χαρακτήρισε κρίσιμη τη συγκεκριμένη φάση και συνέστησε στην αντιπολίτευση αυτοσυγκράτηση. « Ναι στην επισήμανση των προβλημάτων και των κινδύνων! Υπάρχουν δυνάμεις όμως που λέγανε ότι δε θα κλείσουν οι αξιολογήσεις! Τώρα πάλι φέρνουν το κατακλυσμό λέγοντας τι θα συμβεί αν!», κατέληξε.
ολες οι ειδησεις
- Με την Anek Lines η κρητική φιλοξενία ξεκινάει εν πλω
- Ο καιρός του Σαββάτου: Καταιγίδες, χαλάζι και έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές
- Ο Μελ Γκίμπσον αποκάλυψε την πρώτη εικόνα από τη συνέχεια των «Παθών του Χριστού»
- Ελεονώρα Μελέτη: «Για πολλούς πολιτικούς είμαι η “πρωινατζού”»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr