23 Μαΐου 2026
Δημοσίευση: 06:35'

Ο καιρός του Σαββάτου: Καταιγίδες, χαλάζι και έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, με βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ στην Αττική τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα κυρίως στα νότια.

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 06:35’
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, με βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ στην Αττική τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα κυρίως στα νότια.

Ο καιρός του Σαββάτου 23 Μαΐου 2026 θα διατηρήσει το σκηνικό αστάθειας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα παρουσιάσουν ένταση, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, χωρίς όμως να απομακρύνεται αισθητά από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, όμβροι και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως τη Χαλκιδική, αλλά και τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά, η αστάθεια θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να ενισχύονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα δυτικά τμήματα της χώρας, όπου οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα, κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στα Επτάνησα και στην Κρήτη οι καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ η ορατότητα νωρίς το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη στα νότια ηπειρωτικά και στα Επτάνησα.

Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, παραμένοντας ωστόσο σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 24 με 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία οι θερμοκρασίες θα κινηθούν από 12 έως 27 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα Επτάνησα οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 25 με 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έως τους 24 με 26 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει σε Αττική και Αθήνα

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος. Βροχές και τοπικές καταιγίδες ενδέχεται να σημειωθούν από νωρίς το πρωί, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Τα φαινόμενα πιθανόν να αποκτήσουν πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα κυρίως στα νότια τμήματα του νομού και της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένονται παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μεταβαλλόμενων διευθύνσεων, με ένταση 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα πνέουν οι άνεμοι

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν μεταβαλλόμενοι άνεμοι 3 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού δείχνει ότι η αστάθεια θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις τοπικές καταιγίδες να κάνουν ξανά αισθητή την παρουσία τους κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.


TOP NEWS

uncached