Εκοιμήθη ο πρώην Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος
Είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας
Είχε παραιτηθεί για λόγους υγείας
Εκοιμήθη σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος, σε ηλικία 84 ετών.
Ο πρώην Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος (Ζαφείρης) γεννήθηκε το 1935 στην Άρτα. Σπούδασε Θεολογία στη Χάλκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία. Υφηγητής Θεολογίας στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου. Δίδαξε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές στην Αμερική, Λίβανο κλπ.
Χειροτονήθηκε το 1960 Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Εξελέγη Μητροπολίτης Περιστερίου το 1977.
Στις 5 Μαρτίου 2019 με επιστολή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.
ολες οι ειδησεις
- Η «τιμωρία» της συνταξιοδότησης στα 72: Πώς η Κομισιόν βαφτίζει την εξαθλίωση «δημογραφική πολιτική»
- Η χορεύτρια που έγινε ηθοποιός
- Τραμπ: «Ιστορικό μνημείο» το Οβάλ Γραφείο – Δικαστικό μπλόκο στην αψίδα που σχεδιάζει
- «Λες σκ@τά, θα σε κάνω να τα φας» – Ανάγκασε τον σύζυγό της να φάει περιττώματα επειδή δεν την υπερασπίστηκε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr