Ελένη Μενεγάκη: Δέχθηκε μήνυση από πασίγνωστο δημοσιογράφο – Ζητά 24.000 ευρώ!
Μήνυση δέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη από πασίγνωστο δημοσιογράφο, ο οποίος ζητά 24.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Μήνυση δέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη από πασίγνωστο δημοσιογράφο, ο οποίος ζητά 24.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Μήνυση δέχτηκε η Ελένη Μενεγάκη από πασίγνωστο δημοσιογράφο, ο οποίος ζητά 24.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Όλα ξεκίνησαν με την προβολή στην εκπομπή της αποσπάσματος συνέντευξης του Φρέντυ Γερμανού στην Αλίκη Βουγιουκλάκη για την εκπομπή «Σήμερα» το 1969. Ο Νίκος Μαστοράκης ισχυρίζεται ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι δικά του και μήνυσε εκτός από την παρουσιάστρια, δημοσιογράφους της εκπομπής αλλά και τον Alpha.
Η Αλίκη φιλοξένησε (στο δωμάτιο του μαιευτηρίου) τον Φρέντυ Γερμανό, αυτή τη φορά ως… απεσταλμένο του ΣΗΜΕΡΑ. Με συνεργείο της Φίνος Φιλμ και κάμερα 35mm, κάναμε αυτή την ιστορική συνέντευξη που τα “σοβαρά” κανάλια αρέσκονται να παίζουν πειρατικά (στον Alpha μάλιστα έχει κατατεθεί σχετική μήνυση και αγωγή). Φταίνε και οι πειρατές του YouTube που ανεβάζουν ό,τι λάχει, για να το αναπαράγουν ως κλεπταποδόχοι οι ανεύθυνοι καναλάρχες
δήλωσε στο κανάλι του στο youtube ο Νίκος Μαστοράκης.
«Δεν είναι ο κ. Μαστοράκης ο πνευματικός δημιουργός. Αν υπάρχει δικαίωμα, τότε αυτό ήταν της Βουγιουκλάκη και του Γερμανού ή των κληρονόμων τους. Αρνούμαστε την αγωγή». Ως μάρτυρας κατέθεσε μια φίλη του Νίκου Μαστοράκη, τονίζοντας ότι εκείνος καθοδηγούσε τον Φρέντυ Γερμανό:
«Τον Μάιο του 2012 στην εκπομπή της Μενεγάκη προβλήθηκε απόσπασμα από την εκπομπή “Σήμερα” του Νίκου Μαστοράκη. Ως σκηνοθέτη, έπρεπε να του ζητήσουν τα πνευματικά δικαιώματα», δήλωσε ο δικηγόρος του Alpha.
Στο δικαστήριο ακολούθησε ο διάλογος σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.
Πρόεδρος: Έφτιαξε ο Μαστοράκης τις ερωτήσεις;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω ακριβώς…
Πρόεδρος: Ναι, αλλά κάπως πρέπει να προκύπτει το δικαίωμα!
Μάρτυρας: Είναι παλιά εκπομπή, δεν θυμάμαι. Ξέρω ότι έδινε οδηγίες για ερωτήσεις και απαντήσεις. Έστηνε την εκπομπή. Την ιδιότητά του τη γνώριζε ο Αlpha. Υπήρχε και προηγούμενη αντιδικία με τον σταθμό για τέτοιο ζήτημα. Όταν προβλήθηκε το απόσπασμα, έστειλε εξώδικο και ζήτησε αποζημίωση 12.000 ευρώ.
Δικηγόρος Μαστοράκη: Υπήρξε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που απαγόρευσε τη μετάδοση της εκπομπής, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για πνευματικό έργο Μαστοράκη. Όμως ο σταθμός συνέχισε την παράνομη εκπομπή μέσω web tv.
Δικηγόρος Alpha: Τότε δεν μας είχατε πει ότι είναι σκηνοθέτης. Και θυμηθήκατε πράγματα ξαφνικά. Το έργο δημιουργήθηκε το 1969.
Όσο για το πώς έφτασε το υλικό στην εκπομπή εξήγησε ο παραγωγός της Κεβόρκ ντε Σαρκισιάν:
«Είχαμε κάνει θέμα με επωνύμους που είχαν κάνει παιδιά, στο οποίο παίξαμε ένα κομμάτι από την επίσκεψη Γερμανού στη Βουγιουκλάκη, που λένε πόσο χαρούμενη είναι. Είχε έρθει ο Μαστοράκης για συνέντευξη στη Μενεγάκη και μας είχε δώσει υλικό να παίξουμε. Από εκεί το βρήκαμε».
Πρόεδρος: Αυτό δεν σημαίνει ότι παίζετε όποτε θέλετε το υλικό…
Μάρτυρας: Ναι, ούτε όμως ότι είναι δικό του! Σε αυτές τις εκπομπές δεν υπάρχει ιδιαίτερη σκηνοθετική επιμέλεια. Πολλές φορές ο οπερατέρ έκανε τη σκηνοθεσία!
Πρόεδρος: Με δεδομένο ότι ο κ. Μαστοράκης είχε ήδη διαμαρτυρηθεί, δεν έπρεπε να είστε προσεκτικοί;
Μάρτυρας: Η Μενεγάκη δεν ασχολείται, πού να ξέρει για τα βίντεο. Οταν το απόσπασμα είναι πάνω από λεπτό, ενημερώνουμε τη νομική υπηρεσία. Για προβολή κάτω του λεπτού δεν το κοιτάζουμε καν.
Το 2013 ο Νίκος Μαστοράκης είχε καταθέσει για ασφαλιστικά μέτρα κατά των ALPHA και Star για την προβολή αποσπασμάτων εκπομπών στις οποίες συμμετείχε. Τον Αύγουστο του 2013 το δικαστήριο είχε απαντήσει ότι τα πνευματικά δικαιώματα ενδέχεται να ανήκουν στον Μαστοράκη και απαγόρευσε την προβολή χωρίς την έγκρισή του με την εκδίκαση των σχετικών αγωγών. Στις αποφάσεις, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι επιβάλλεται «χρηματική ποινή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση εκ μέρους τους της παραπάνω διάταξης», ενώ ορισμένοι από τους αναφερομένους απειλούνται με «προσωπική κράτηση δύο μηνών για κάθε παράβαση της διάταξης».
ολες οι ειδησεις
- Κολωνός: Συνελήφθη ένα ακόμη άτομο για την υπόθεση της 12χρονης – Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι 8 νέοι συλληφθέντες
- Κύπρος: Έτος- ορόσημο το 2023 για το κοίτασμα «Αφροδίτη» – Εντός καλοκαιριού η γεώτρηση αξιολόγησης
- Πέθανε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος σε ηλικία 67 ετών
- Νόνικα Γαληνέα: Η τελευταία της συνέντευξη και η αποκάλυψη για την υγεία της – «Δεν θέλω να ανησυχεί κανείς σας για μένα»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr