23 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση: 18:33'
Τελευταία ενημέρωση: 12:56'

Ένας ήρωας της εποχής μας από τα Bolshoi

Το αριστούργημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ ενέπνευσε στον χορογράφο Γιούρι Προσσόχοφ το μπαλέτο που θα δούμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοσίευση: 18:33’
Τελευταία ενημέρωση: 12:56’

Το αριστούργημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ ενέπνευσε στον χορογράφο Γιούρι Προσσόχοφ το μπαλέτο που θα δούμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το αριστούργημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ ενέπνευσε στον χορογράφο Γιούρι Προσσόχοφ το μπαλέτο που θα δούμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ρωσικής λογοτεχνία, το μνημειώδες «Ένας ήρωας της εποχής μας» (κυκλοφορεί στα ελληνικά με τίτλος «Ένας ήρωας του καιρού μας» σε μετάφραση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ από τις εκδόσεις Καστανιώτη), το κύκνειο άσμα του ρωσικού ρομαντισμού, ενέπνευσε στον Γιούρι Προσσόχοφ, το μπαλέτο που θα παρακολουθήσουμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για καινούργια παραγωγή –ο Προσσόχοφ δημιούργησε το μπαλέτο το 2015 κατά παραγγελία του Θεάτρου Μπολσόι-, δημιουργία ενός εμπνευσμένου καλλιτέχνη –ο χορογράφος, τέως πρώτος χορευτής του φημισμένου συγκροτήματος, έχει στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες με το Μπαλέτο του σαν Φρανσίσκο, το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας, το Μπολσόι κ.ά.- που αποδίδει μοναδικά τον λυρισμό, την ορμή αλλά και τους προβληματισμούς του συγγραφέα, ο οποίος, όπως και ο κεντρικός ήρωας του έργου του, πέθανε στη διάρκεια μονομαχίας σε ηλικία 27 ετών. 

Η υπόθεση του έργου:

Αρχές 20ού αιώνα. Ο νεαρός αξιωματικός Πετσόριν ταξιδεύει στα μεγαλόπρεπα βουνά του Καυκάσου, αναζητώντας παθιασμένους έρωτες που θα τον οδηγήσουν μοιραία στην προδοσία και στην οδύνη. Άραγε ο Πετσόριν είναι απλώς ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης όταν λέει: «Ακόμα κι αν μου τα δώσεις όλα, πάλι δεν μου φτάνει»; Του αρέσει να πληγώνει και να πληγώνεται; Ή μήπως είναι απλώς μια παρεξηγημένη πληθωρική προσωπικότητα που θέλει να ζήσει στα άκρα; Είναι τελικά αληθινός ήρωας ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος; 

Η προβολή της χορευτικής παράστασης «Ένας ήρωας της εποχής μας»  εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Χορός στο Μέγαρο και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μουσική: Ilya Demutsky
Χορογραφία: Yuri Possokhov
Λιμπρέτο: Kirill Serebrennikov

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Ένας ήρωας της εποχής μας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr.

 


TOP NEWS

uncached