Ένας ήρωας της εποχής μας από τα Bolshoi
Το αριστούργημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ ενέπνευσε στον χορογράφο Γιούρι Προσσόχοφ το μπαλέτο που θα δούμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το αριστούργημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ ενέπνευσε στον χορογράφο Γιούρι Προσσόχοφ το μπαλέτο που θα δούμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το αριστούργημα του Μιχαήλ Λέρμοντοφ ενέπνευσε στον χορογράφο Γιούρι Προσσόχοφ το μπαλέτο που θα δούμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ρωσικής λογοτεχνία, το μνημειώδες «Ένας ήρωας της εποχής μας» (κυκλοφορεί στα ελληνικά με τίτλος «Ένας ήρωας του καιρού μας» σε μετάφραση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ από τις εκδόσεις Καστανιώτη), το κύκνειο άσμα του ρωσικού ρομαντισμού, ενέπνευσε στον Γιούρι Προσσόχοφ, το μπαλέτο που θα παρακολουθήσουμε σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή των Βαΐων. Πρόκειται για καινούργια παραγωγή –ο Προσσόχοφ δημιούργησε το μπαλέτο το 2015 κατά παραγγελία του Θεάτρου Μπολσόι-, δημιουργία ενός εμπνευσμένου καλλιτέχνη –ο χορογράφος, τέως πρώτος χορευτής του φημισμένου συγκροτήματος, έχει στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες με το Μπαλέτο του σαν Φρανσίσκο, το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας, το Μπολσόι κ.ά.- που αποδίδει μοναδικά τον λυρισμό, την ορμή αλλά και τους προβληματισμούς του συγγραφέα, ο οποίος, όπως και ο κεντρικός ήρωας του έργου του, πέθανε στη διάρκεια μονομαχίας σε ηλικία 27 ετών.
Η υπόθεση του έργου:
Αρχές 20ού αιώνα. Ο νεαρός αξιωματικός Πετσόριν ταξιδεύει στα μεγαλόπρεπα βουνά του Καυκάσου, αναζητώντας παθιασμένους έρωτες που θα τον οδηγήσουν μοιραία στην προδοσία και στην οδύνη. Άραγε ο Πετσόριν είναι απλώς ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης όταν λέει: «Ακόμα κι αν μου τα δώσεις όλα, πάλι δεν μου φτάνει»; Του αρέσει να πληγώνει και να πληγώνεται; Ή μήπως είναι απλώς μια παρεξηγημένη πληθωρική προσωπικότητα που θέλει να ζήσει στα άκρα; Είναι τελικά αληθινός ήρωας ή ένας συνηθισμένος άνθρωπος;
Η προβολή της χορευτικής παράστασης «Ένας ήρωας της εποχής μας» εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Χορός στο Μέγαρο και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Μουσική: Ilya Demutsky
Χορογραφία: Yuri Possokhov
Λιμπρέτο: Kirill Serebrennikov
Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι
Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.
Ένας ήρωας της εποχής μας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr.
ολες οι ειδησεις
- Κατρίνης για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: «Η κυβέρνηση έχει κάνει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι»
- Metallica στο ΟΑΚΑ: Χαμός από το μεσημέρι με τους οπαδούς της μπάντας
- Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους παριστάνοντας υπαλλήλους ρεύματος
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στην Ισπανία ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr