ΕΟΦ: Ανακαλούνται δύο παρτίδες φαρμάκων για τον θυρεοειδή
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ το εν λόγω φάρμακο ανακαλείται λόγω πιθανής παρουσίας τοξικών ουσιών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ το εν λόγω φάρμακο ανακαλείται λόγω πιθανής παρουσίας τοξικών ουσιών
Στην ανάκληση παρτίδων του φαρμάκου Inacalcet της εταιρείας Pharmazac, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ το εν λόγω φάρμακο ανακαλείται λόγω πιθανής παρουσίας τοξικών ουσιών.
H ανάκληση αφορά στις παρτίδες 2202370D, 2202370G (ημερομηνία λήξης Ιούνιος 2025) για τα χάπια των 60 mg και την παρτίδα 2202371D των 90 mg επειδή οι μετρήσεις για τοξικές νιτροζαμίνες βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρασκευάστρια εταιρεία υποχρεούται να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς:
«Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΖΑΚ ΑΦΕΒOFΕ ως Κάτοχος άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν» ανέφερε ο ΕΟΦ.
Σχετικά με το φάρμακο DOPELIR INJ.SU.PRO, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε πως έγινε άρση της ανάκλησης της παρτίδας 4401620 των 100MG/BTX1 PF.SYR+2N αλλά και της παρτίδας 4401617 των 150MG/BTX1 PF.SYR+2N λόγω ανασυσκευασίας, μιας και οι συγκεκριμένες παρτίδες είχαν ανακληθεί στο παρελθόν λόγω λάθους στην ταινία γνησιότητας.
ολες οι ειδησεις
- «Παράθυρο στον εγκέφαλο» η γραφή – Μπορεί να αποκαλύψει τη γνωστική παρακμή
- Πέντε λύσεις για να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά περιστέρια στα μπαλκόνια (Βίντεο)
- Τέλος εποχής για το «The Late Show»: Η εκπομπή που τα έβαλε με τον Τραμπ, έσβησε τα φώτα μετά από 33 χρόνια (Βίντεο)
- Τηλεφωνικές απάτες σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα: Συνελήφθησαν δύο άτομα – Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr