Έρευνα – σοκ: Ένας στους σαράντα πρόσφυγες που διασχίζουν την Μεσόγειο πνίγεται
Από τους πρόσφυγες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο ο ένας στους 40 βρίσκει τον θάνατο.
Από τους πρόσφυγες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο ο ένας στους 40 βρίσκει τον θάνατο.
Από τους πρόσφυγες που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο ο ένας στους 40 βρίσκει τον θάνατο, αναφέρει σήμερα η βελγική εφημερίδα Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας ότι η εν λόγω μεταναστευτική οδός έχει καταστεί σχεδόν δύο φορές πιο επικίνδυνη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Σημειώνει επίσης ότι δεν είναι το ίδιο επικίνδυνοι όλοι οι δίοδοι προς την Ευρώπη, μια και για παράδειγμα, όσοι προσπαθούν να φθάσουν στα ελληνικά νησιά από τις ακτές της Τουρκίας πλέουν σε λιγότερο επικίνδυνα νερά.
Παρόλα αυτά, υπογραμμίζει η εφημερίδα, όλο και περισσότεροι μετανάστες συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να φθάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα αυτή αποτελεί και τη μοναδική αληθινή πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τους μετανάστες που προέρχονται από τη Βόρεια Αφρική.
ολες οι ειδησεις
- Βίσση – Καρβέλας: Tσακώθηκαν στο καμαρίνι λίγο πριν τη συναυλία – Τι έγινε (Βίντεο)
- ΕΛΣΤΑΤ: Λιγότερες γεννήσεις, αλλά και λιγότεροι θάνατοι το 2025
- Τεχνητή νοημοσύνη στις ελληνικές παραλίες: Το CleanSweep «διαβάζει» πού επιστρέφει η ρύπανση
- Το συγκλονιστικό τέλος του «Ριφιφί» αποθεώθηκε στα social media – «Μας γονάτισες, Ευαγγελία Μουμούρη» (Βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr