Europa League: Λύγισε στο φινάλε ο ηρωικός ΠΑΟΚ των δέκα παικτών, στη σκιά του πένθους
Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Λουτσέσκου που πάλεψαν με δέκα παίκτες, ισοφάρισαν, αλλά ηττήθηκαν με 4-2 από τη Λιόν στα τελευταία λεπτά.
Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Λουτσέσκου που πάλεψαν με δέκα παίκτες, ισοφάρισαν, αλλά ηττήθηκαν με 4-2 από τη Λιόν στα τελευταία λεπτά.
Σε μια βραδιά που το ποδόσφαιρο πέρασε αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στη Ρουμανία, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε και την ψυχή του στο γήπεδο της Λιόν. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο της διοργάνωσης, αλλά τελικά προδόθηκε από τις δυνάμεις του στο 88ο λεπτό.
Το γκολ – αφιέρωση και η αποβολή που άλλαξε τις ισορροπίες
Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 15′. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση. Ο Ζίβκοβιτς σέρβιρε και ο Γιακουμάκης εκτέλεσε για το 0-1. Ήταν η στιγμή που «πάγωσε» το γήπεδο: κανείς δεν πανηγύρισε. Ο σκόρερ ύψωσε στον ουρανό τη φανέλα με το νούμερο 12, αποτίοντας φόρο τιμής στα επτά αδικοχαμένα «αετόπουλα».

EUROPA LEAGUE 2025-2026 / ΛΙΟΝ – ΠΑΟΚ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η χαρά, όμως, δεν κράτησε πολύ. Η Λιόν απάντησε με τον Ίμπερ στο 34′ φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1). Η καθοριστική στιγμή του ημιχρόνου ήρθε στο 41′, όταν ο Κωνσταντέλιας, που είχε ήδη παρατηρηθεί με κάρτα για διαμαρτυρία, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ψυχή χιλίων λεόντων και πικρό φινάλε
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν το κενό και γύρισαν το ματς με τον Μέρα να γράφει το 2-1. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Βγάζοντας απίστευτα ψυχικά αποθέματα, ισοφάρισε στο 66′ με καρφωτή κεφαλιά του Μεϊτέ, ύστερα από κόρνερ του Ζίβκοβιτς (2-2), παγώνοντας το «Groupama Stadium».
«Ο πόνος δεν έχει χρώματα»: Η υπόκλιση της Λιόν στα αδικοχαμένα παιδιά του ΠΑΟΚ
Η Λιόν πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά αναζητώντας τη λύτρωση. Αφού προειδοποίησε με δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι, βρήκε τελικά το γκολ της νίκης στο 88′ με τον Καραμπέτς. Στις καθυστερήσεις, και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε βγει μπροστά για το θαύμα, ο Γκόμες διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
Ήταν μια ήττα που πονάει βαθμολογικά, αλλά μια εμφάνιση που απέδειξε ότι οι παίκτες τίμησαν τη φανέλα και τη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
ολες οι ειδησεις
- Δίκη Τεμπών: Όταν η αίθουσα δεν χωρά την αλήθεια – Από τις «εικόνες ντροπής» στις γκρίζες ζώνες μιας εθνικής τραγωδίας
- USS GHW Bush: Ποιες οι επιχειρησιακές δυνατότητες του 3ου αεροπλανοφόρου που στέλνει στον Κόλπο ο Τραμπ
- Τίρανα: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Ράμα – Μολότοφ και συγκρούσεις
- Ρωσία: Ο κλοιός στο Διαδίκτυο σφίγγει – Μπλόκα σε WhatsApp, Telegram και VPN εν μέσω πολέμου
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr