27 Οκτωβρίου 2025
Δημοσίευση: 21:17'

«Έβρισε τη μάνα μου — τον είδα να “πηγαίνει” για όπλο»: Οι ισχυρισμοί του 23χρονου για το φονικό στην Κίσσαμο

Σοκ στην Κίσσαμο Χανίων από το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Έλος τη μέρα της γιορτής του κάστανου.

Δημοσίευση: 21:17’

Σοκ στην Κίσσαμο Χανίων από το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Έλος τη μέρα της γιορτής του κάστανου.

Σοκ στην Κίσσαμο Χανίων από το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Έλος τη μέρα της γιορτής του κάστανου: 23χρονος κτηνοτρόφος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στην καρδιά τον 52χρονο θείο του, ανήμερα της ονομαστικής του. Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης υποστήριξε: «Μου έβρισε τη μητέρανόμιζα ότι θα με σκοτώσει. Κινήθηκε προς το μέρος μου και έκανε κίνηση σαν να βγάλει κάτι».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν κοντά σε αυτοσχέδιο μπαρ του πανηγυριού· ο 23χρονος έβγαλε μικρό πιστόλι .22 και πυροβόλησε εξ επαφής, σκοτώνοντας τον 52χρονο ακαριαία. Το ασθενοφόρο που έφτασε λίγο μετά δεν μπόρεσε να προσφέρει βοήθεια.

Ο νεαρός εξαφανίστηκε αμέσως, φέρεται να κρυβόταν σε ορεινό σημείο και παραδόθηκε το μεσημέρι της επόμενης ημέρας στην Ασφάλεια Χανίων, χωρίς να αποκαλύψει πού βρίσκεται το όπλο. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν κάλυκας και φυσίγγιο των .22. Σε εξέλιξη είναι διαβουλεύσεις ώστε να υποδείξει το σημείο απόκρυψης.

Κίσσαμος: Παραδόθηκε ο 23χρονος που σκότωσε τον 52χρονο στο πανηγύρι – «Δεν ακούσαμε τις μπαλωθιές, μόνο είδαμε πανικό»

Η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά το έγκλημα, ενώ ο 23χρονος αντιμετωπίζει βαριά κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αύριο στις 12:00 αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων, πιθανότατα ζητώντας προθεσμία για απολογία.

Το κλίμα στην περιοχή παραμένει τεταμένο, με φόβους για βεντέτα, καθώς οι οικογένειες είχαν χρόνιες διαφορές για κτήματα και βοσκοτόπια. Η αστυνομία εξετάζει προληπτικά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω εντάσεων.

«Κλείσανε δύο σπίτια» – Τι λένε οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι του Έλους δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο παραδοσιακό τους πανηγύρι.
«Εμείς ήμασταν στην ταβέρνα. Ακούσαμε φωνές, βγήκαμε έξω, είδαμε έναν σκοτωμένο. Κρίμα και για τον άνθρωπο και για τον δράστη, κατέστρεψε τη ζωή του, κλείσανε δύο σπίτια», είπαν χαρακτηριστικά στο neakriti.gr.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την εμφάνιση του Νίκου Ζωιδάκη, όταν οι μουσικοί είχαν αποχωρήσει και το πανηγύρι είχε σχεδόν τελειώσει. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και η μία από τις δύο ενήλικες κόρες του θύματος, η οποία έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα της.

O γνωστός κρητικός καλλιτέχνης Νίκος Ζωιδάκης εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό, τονίζοντας ότι το φονικό έγινε μετά το τέλος του γλεντιού:

«Είχαμε ολοκληρώσει το πρόγραμμά μας και φεύγαμε. Ενημερωθήκαμε για το έγκλημα στο δρόμο της επιστροφής. Τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι θα γίνει φονικό», δήλωσε στο patris.gr.

«Το κλίμα κατά τη διάρκεια της γιορτής ήταν μία χαρά. Δεν υπήρξε κανένας άσκοπος πυροβολισμός. Κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν έριχνε μπαλωθιές όπως διάβασα. Ούτε καν κάποια φασαρία δεν έγινε κατά τη διάρκεια του γλεντιού για να πάρουμε χαμπάρι. Το γλέντι κυλούσε με αρκετό κέφι. Άνθρωποι, οικογένειες και παιδιά χόρευαν και διασκέδαζαν και τίποτε δεν μαρτυρούσε την τραγική αυτή εξέλιξη», τόνισε ο Νίκος Ζωιδάκης.


TOP NEWS

uncached