Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’

Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια: Στον Εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες (Βίντεο)

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκαν παραλείψεις καθώς και μη τήρηση κανόνων και μέτρων ασφαλείας.

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’
Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια: Στον Εισαγγελέα σήμερα οι συλληφθέντες (Βίντεο)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκαν παραλείψεις καθώς και μη τήρηση κανόνων και μέτρων ασφαλείας.

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Συλλήψεις του ιδιοκτήτη και υπευθύνων ασφαλείας μετά τη φονική έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια.
  • Ένας 67χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση εργασιών ηλεκτροσυγκόλλησης κοντά σε παροχή υγραερίου.
  • Ένας 37χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη.
  • Η προανάκριση για τις αιτίες του περιστατικού είναι σε πλήρη εξέλιξη.
  • Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προειδοποιεί για την τήρηση κανόνων ασφαλείας.

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι συλληφθέντες μεταξύ αυτών κι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, για την φονική έκρηξη και πυρκαγιά όπου σημειώθηκε χθες, σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξιδιού στα Εξαμίλια Κορινθίας, έχοντας ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 67χρονου εργάτη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν από ανακριτικούς υπαλλήλους του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κορινθίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ηλικίας 47 ετών, ο τεχνικός ασφαλείας ηλικίας, 46 ετών και ο επιβλέπων λειτουργίας της επιχείρησης ηλικίας 46 ετών, ως υπαίτιοι των συνθηκών υπό τις οποίες σημειώθηκαν η έκρηξη και η πυρκαγιά. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκαν παραλείψεις καθώς και μη τήρηση κανόνων και μέτρων ασφαλείας.

Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική, από την έκρηξη, έχασε τη ζωή του ένας 67χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης κοντά σε παροχή υγραερίου.

Επιπλέον, τραυματίστηκε με ελαφρά εγκαύματα ένας 37χρονος, ελληνικής καταγωγής.

Η προανάκριση για τη διακρίβωση των ακριβών αιτιών και συνθηκών του περιστατικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και διενεργείται από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κορινθίας της Δ.Α.Ε.Ε..

Τέλος, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά σε χώρους επιχειρήσεων, απευθύνει αυστηρή σύσταση προς τους ιδιοκτήτες, τους υπευθύνους ασφαλείας και τους εργαζομένους να τηρούν απαρέγκλιτα τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και πυροπροστασίας και να μην προβαίνουν σε εργασίες ή ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν έκρηξη ή πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο:

 

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.