FT: Η ΕΚΤ βάζει φρένο στα… μεγάλα δάνεια για Ουκρανία
Η ΕΚΤ συμπέρανε πως η εφαρμογή πρότασης που της υποβλήθηκε σχετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραβίαζε την εντολή της.
Η ΕΚΤ συμπέρανε πως η εφαρμογή πρότασης που της υποβλήθηκε σχετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραβίαζε την εντολή της.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αρνήθηκε να παράσχει μηχανισμό υποστήριξης δανείου ύψους κάπου 140 δισεκατομμυρίων ευρώ (162,5 δισεκ. δολαρίων) στην Ουκρανία, απόφαση η οποία υπονομεύει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσει «δάνειο επανορθώσεων» βασιζόμενη σε δεσμευμένα αξιόγραφα της Ρωσίας, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times.
Η ΕΚΤ συμπέρανε πως η εφαρμογή πρότασης που της υποβλήθηκε σχετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραβίαζε την εντολή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείται πηγές της χωρίς να τις κατονομάζει. Η απόφαση προστίθεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βρυξέλλες στο εγχείρημα να χορηγήσουν δάνειο με εγγύηση πόρους της ρωσικής κεντρικής τράπεζας δεσμευμένους στο Euroclear, το βελγικό αποθετήριο αξιογράφων. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.
ολες οι ειδησεις
- Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας: Η νύχτα που κατέβηκε η ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη
- Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογιας ΕΚΠΑ – Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
- Στη «σκόνη» των αναποφάσιστων – O Μητσοτάκης ανοδικός, τα όρια Τσίπρα, το «όπλο» Ανδρουλάκη και το στατιστικό που τινάζει τα πάντα στον αέρα
- Αναστασία Γιάμαλη για Σία Κοσιώνη: «Έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο, θα χρειαστεί καιρός να βρεθούν οι νέες ισορροπίες»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr