Γαλλία: Συνάντηση της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία την Πέμπτη
Στο τραπέζι οι εγγυήσεις ασφαλείας – «Πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ» διαβεβαιώνει η φον ντερ Λάιεν
Στο τραπέζι οι εγγυήσεις ασφαλείας – «Πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ» διαβεβαιώνει η φον ντερ Λάιεν
Η Γαλλία θα φιλοξενήσει την Πέμπτη μια συνάντηση της «Συμμαχίας των Προθύμων», της ομάδας χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ελιζέ.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή, με ορισμένους ηγέτες να δίνουν το «παρών» στο Παρίσι και άλλους να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Βασικό θέμα στην ατζέντα είναι οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, σε μια περίοδο που η Ρωσία επιμένει στην άρνησή της να συνάψει ειρήνη.
Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στους Financial Times, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη εργάζεται σε «αρκετά ακριβή» σχέδια για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία στο πλαίσιο των μεταπολεμικών εγγυήσεων ασφαλείας. «Οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι απολύτως κρίσιμες» σημείωσε.
Η φον ντερ Λάιεν τόνισε πως υπάρχει σαφής οδικός χάρτης και συμφωνία με τον Λευκό Οίκο, απορρίπτοντας αντίθετες πληροφορίες. «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει αμερικανική παρουσία στο πλαίσιο των εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατ’ επανάληψη» είπε χαρακτηριστικά.
ολες οι ειδησεις
- Τεράστιο διπλό του Πανσερραϊκού στην έδρα της Κηφισιάς – «Φωτιά» στα playouts
- Η «ήσυχη ηγεσία» είναι το νέο πρότυπο στο γραφείο το 2026
- Γκέλα-σοκ της Athens Kallithea στο 90’+1’ – «Φωτιά» στη μάχη για την παραμονή της Super League 2
- Το δίκτυο του Μετρό επεκτείνεται: Από του Ζωγράφου μέχρι την Κηφισίας – Οι νέοι σταθμοί και το χρονοδιάγραμμα των έργων
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr