Γιούνκερ: Είχε δίκιο η Μέρκελ που άνοιξε τα σύνορα σε 1 εκατ. πρόσφυγες το 2015
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε την καγκελάριο της Γερμανίας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε την καγκελάριο της Γερμανίας.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξήρε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για την πολιτική που αποφάσισε να εφαρμόσει το 2015, στην κορύφωση της κρίσης των μεταναστών-προσφύγων στην Ευρώπη.
Η Μέρκελ «έπραξε το σωστό το φθινόπωρο του 2015 και η ιστορία θα αποδείξει πως είχε δίκιο», ανέφερε ο Λουξεμβουργιανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild και δημοσιεύεται σήμερα, αναφερόμενος στην απόφασή της να ανοίξει τα σύνορα και η Γερμανία να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
«Εάν είχε κλείσει τα γερμανικά σύνορα, η Αυστρία και η Ουγγαρία θα είχαν καταρρεύσει υπό το βάρος των προσφύγων. Αυτή είναι η αλήθεια», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ.
Ερωτηθείς αν η κεντροδεξιά καγκελάριος ηγήθηκε της ΕΕ ή αντιθέτως τη δίχασε, ο Γιούνκερ απάντησε «μπορείς να επηρεάσεις πολλά πράγματα από το Βερολίνο, αυτό είναι αληθές. Αλλά ένα πρόσωπο μόνο του δεν μπορεί ούτε να ηγηθεί της ΕΕ, ούτε να τη διχάσει. Στην Ευρώπη πάντοτε χρειάζεσαι αξιόπιστους συμμάχους και πολλούς φίλους αν θέλεις να επιτύχεις κάτι».
Η Γερμανία δεν είναι «ταχύπλοο», αλλά μάλλον μεγάλο και αργό «δεξαμενόπλοιο» εντός της ΕΕ, σύμφωνα με τον Γιούνκερ, ο οποίος ωστόσο συμπλήρωσε ότι τις κρίσιμες στιγμές, η Μέρκελ και άλλα «λαμπρά μυαλά» φρόντισαν να «ενώσουν».
Πηγή: ΑΠΕ
ολες οι ειδησεις
- Σκιές και μηνύματα στην κοινοβουλευτική γραμμή της ΝΔ
- Ένας ροκ σταρ στον 19ο αιώνα
- Από το «Βαρδινογιάννη πούλα» στον Παναθηναϊκό που έγινε (πολύ) μικρή ομάδα
- Σίντνεϊ Σουίνι: Ολόγυμνη στο τελευταίο επεισόδιο του Euphoria
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr