current views are: 337

9 Μαΐου 2023
Δημοσίευση08:58

Η συμμετοχή της Naval Group στη DEFEA στην Ελλάδα

Η Naval θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και τις τεχνολογίες των πλοίων επιφανείας της, μέσω των φρεγατών FDI και των κορβετών Gowind®, και τις καινοτόμες δυνατότητες της σε πολεμικά πλοία.

Δημοσίευση 08:58’

Η Naval θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και τις τεχνολογίες των πλοίων επιφανείας της, μέσω των φρεγατών FDI και των κορβετών Gowind®, και τις καινοτόμες δυνατότητες της σε πολεμικά πλοία.

Από τις 9 Μαΐου έως τις 11 Μαΐου 2023, η Naval Group θα έχει σημαντική παρουσία στη δεύτερη διοργάνωση της DEFEA, της Άμυντικής Εκθεσης της Αθήνας που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Naval θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και τις τεχνολογίες των πλοίων επιφανείας της, μέσω των φρεγατών FDI και των κορβετών Gowind®, και τις καινοτόμες δυνατότητες της σε πολεμικά πλοία. Η ελληνογαλλοβιομηχανική συνεργασία θα βρεθεί στο επίκεντρο με αρκετές εκδηλώσεις και υπογραφές υπεργολαβιών στο πλαίσιο του προγράμματος FDI HN.

Το περίπτερο της Naval θα βρίσκεται στο Hall 2 booth E6, στο Metropolitan Expo Athens!

Μια μακρόχρονη συνεργασία με την Ελλάδα

Στη DEFEA, η Naval Group ενισχύει τις δεσμεύσεις της για την Ελληνική Βιομηχανία και τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Naval Group με παρουσία στην Ελλάδα από το 2008, η εταιρεία έχει οικοδομήσει τη φήμη της, για την τεχνογνωσία και την εμπειρία της σε ToT(Transfer of Technology) και τοπικές κατασκευές στη χώρα. Χάρη σε αυτή τη μακροχρόνια παρουσία, η εταιρεία μπόρεσε να εντοπίσει και να δημιουργήσει σχέσεις με πολλές εταιρείες υψηλής ειδίκευσης και καινοτομίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά και με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους.

Η ανάπτυξη του Σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) της Naval Group , ως μέρος των φρεγατών FDI για το πρόγραμμα του Ελληνικού ΠολεμικούΝαυτικού, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα όσον αφορά τις οικονομικές αποδόσεις, το υψηλό επίπεδο και την ικανότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Αυτό το σχέδιο προχωρά, με περισσότερες από 50 συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί στις οποίες συμμετέχουν 60 Έλληνες εταίροι από την έναρξη του προγράμματος τον Μάρτιο του 2022. Εχει δε πολυάριθμες και διαρκείς θετικές οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική βιομηχανία, καθιστώντας δυνατή, πέρα από το πρόγραμμα FDI, ενσωμάτωση ελληνικών εταιρειών στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group για μελλοντικά γαλλικά και εξαγωγικά προγράμματα. Η προσφορά της Naval Group για το πρόγραμμα κορβετών περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας για την εξασφάλιση οικονομικών οφελών στην Ελλάδα σε ποσοστό τουλάχιστον 30% της αξίας του προγράμματος και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα θα προωθήσει τη συμμετοχή Ελλήνων εταίρων στις διεθνείς δραστηριότητες της.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για σύγχρονους στόλους

Η Naval Group είναι μια από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο με τη δυνατότητα να παραδώσει άμεσα ή με μεταφορά τεχνολογίας μια πλήρη σειρά πολεμικών πλοίων με τα συστήματα μάχης και όλο τον κρίσιμο εξοπλισμό που απαιτείται για την εμπλοκή της ναυτικής ισχύος σε ένα θέατρο επιχειρήσεων.

-Η φρεγάτα FDI

Αυτή η φρεγάτα κορυφαίας τεχνολογίας είναι σε θέση να εκτελέσει μια μεγάλη γκάμα αποστολών είτε αυτόνομα είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας κρούσης. Όπως και η FREMM, η φρεγάτα FDI διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε αντιαεροπορικούς, αντιπλοικούς, ανθυποβρυχιακούς και ασύμμετρους τομείς πολέμου, λαμβάνοντας υπόψη την επιχειρησιακή κληρονομιά του Γαλλικού Ναυτικού που αποκτήθηκε σε εμπόλεμες καταστάσεις. Ως η πρώτη ψηφιακή φρεγάτα, η FDI frigate ενσωματώνει συστήματα τελευταίας γενιάς γύρω από μια ναυτική ψηφιακά κατανεμημένη αρχιτεκτονική cloud, εγγενώς ασφαλή στον κυβερνοχώρο και συμβατή με τις νέες εξελίξεις στις Τεχνολογίες Πληροφορικής που παρέχει στους χρήστες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Η FDI HN πληροί όλες τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Πλήρως διαλειτουργική με τα Ναυτικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι σε θέση να προστατεύει αποτελεσματικά μονάδες ή περιοχές υψηλής αξίας στη θάλασσα, εγκαταστάσεις στην ξηρά, πόλεις και ελληνικά νησιά. Το πρόγραμμα προχωρά ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Οι δύο πρώτες φρεγάτες θα παραδοθούν το 2025 και η τρίτη το 2026.

Στο πλαίσιο του σχεδίου HIP, το πρόγραμμα της Naval Group περιλαμβάνει την κατασκευή μπλοκ των γαλλικών και ελληνικών φρεγατών στην Ελλάδα.

-Η κορβέτα Gowind®

Η Naval Group προτείνει τη κορβέτα Gowind® ως απάντηση για την κάλυψη της απαίτησης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για την ανανέωση των ναυτικών του δυνατοτήτων. Αυτό το ,στρατιωτικά σχεδιασμένο, συμπαγές μαχητικό πλοίο επιφανείας ,αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία από τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις που αναπτύχθηκαν και κατακτήθηκαν από την Naval Group για μεγαλύτερους τύπους πλοίων όπως φρεγάτες. Συμμορφώνεται πλήρως με τις ανάγκες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και ανοίγει το δρόμο για τη συμπληρωματικότητα και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ FDI και Gowind, η οποία μπορεί να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας για το Ελληνικό Ναυτικό: όπως εκπαίδευση, συντήρηση κ.λπ.

Η κορβέτα Gowind® έχειι ήδη αποδείξει την αξία της σε θαλάσσια υπηρεσία με το αιγυπτιακό ναυτικό. Η Naval Group έχει μακρά ιστορία μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε μεγάλα σύνθετα βιομηχανικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Ο Όμιλος έχει ήδη να επιδείξει ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ToT για την κορβέτα τύπου Gowind. Το πρώτο της κατηγορίας κατασκευάστηκε στη Γαλλία σε μόλις 38 μήνες και η υπόλοιπη σειρά κατασκευάστηκε με επιτυχία στην Αίγυπτο από τοπικό ναυπηγείο.

– Η πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών

Το Naval Xplore, ένα διαδραστικό, καθηλωτικό και προσαρμόσιμο κέντρο 3D σε μικρογραφία, παρουσιάζει το σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών της Naval Group. Σε ένα κλειστό δωμάτιο στο περίπτερο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος ενός πολεμικού πλοίου, σε συνδυασμό με την ποικιλία των απειλών και την απόδοση νέων όπλων. Χάρη στην επιχειρησιακή ανατροφοδότηση και τη συνεχή επένδυση στην Ε&Α (Ερευνα & Ανάπτυξη), η Naval Group αποδεικνύει μέσω της εμπειρίας Naval XPlore πώς τα πλοία της Naval Group και τα συστήματα διαχείρισης μάχης παρέχουν έξυπνες και καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των πολεμικών ναυτικών.


σχετικα αρθρα