Ήχησε το 112 στον Ασπρόπυργο: Εντολή εκκένωσης στην Γκορύτσα λόγω υπερχείλισης ρέματος
Συναγερμός στη Δυτική Αττική – Υπερχείλισε το ρέμα του Αγίου Ιωάννου, πού καλούνται να κατευθυνθούν οι κάτοικοι για την ασφάλειά τους.
Συναγερμός στη Δυτική Αττική – Υπερχείλισε το ρέμα του Αγίου Ιωάννου, πού καλούνται να κατευθυνθούν οι κάτοικοι για την ασφάλειά τους.
Δραματική τροπή παίρνει η κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, καθώς πριν από λίγο ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, καλώντας τους πολίτες σε άμεση απομάκρυνση από συγκεκριμένη περιοχή του Ασπροπύργου.
Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί όσους βρίσκονται στην περιοχή Γκορύτσα ότι κινδυνεύουν λόγω της υπερχείλισης του ρέματος «Αγίου Ιωάννου», γεγονός που καθιστά την παραμονή στο σημείο εξαιρετικά επικίνδυνη.
Η εντολή των αρχών είναι σαφής: Οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν άμεσα προς την περιοχή Γενοκτονίας. Παράλληλα, γίνεται έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.
«Λίμνες» οι δρόμοι στα Δυτικά
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο των νοτίων προαστίων και του Πειραιά έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση, μετατρέποντας κεντρικές οδικές αρτηρίες σε ποτάμια. Λόγω της επικίνδυνης συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε έκτακτες εκτροπές της κυκλοφορίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των οδηγών και να αποφευχθούν εγκλωβισμοί οχημάτων.
«Έμφραγμα» στην Πειραιώς και το Μοσχάτο
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε έναν από τους βασικότερους άξονες του λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της περιοχής του Μοσχάτου, η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα και… κατέλαβε ακόμα και τον σταθμό του Ηλεκτρικού. Ως εκ τούτου, οι αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εκτροπή των οχημάτων να ξεκινά από το ύψος της οδού Κύπρου. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς το κέντρο καλούνται να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές.
Προβλήματα σε Πειραιά και Κερατσίνι
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στον ευρύτερο δήμο του Πειραιά, όπου η κακοκαιρία έχει καταστήσει απροσπέλαστο τμήμα της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη. Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κίνησης των οχημάτων από το ύψος της Ακτής Μουτσοπούλου, καθώς το οδόστρωμα έχει καλυφθεί από νερά.
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στο Κερατσίνι, όπου επίσης εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, οι εκτροπές διενεργούνται στη συμβολή των λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Δημοκρατίας, σημείο που παραδοσιακά αντιμετωπίζει προβλήματα σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις σκοπες μετακινήσεις στις πληγείσες περιοχές και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των τροχονόμων που βρίσκονται στα σημεία
ολες οι ειδησεις
- Απόστολος Καλδάρας ο μέγας!
- Conference League: Ραντεβού με την Ιστορία έχει η ΑΕΚ στη Μαδρίτη – Στις 19:45 (ΑΝΤ1) η μάχη με τη Ράγιο Βαγιεκάνο
- «Ανάσα» για τον Μόρνο: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το «χωριό-φάντασμα» – Δείτε το βίντεο
- Antigoni Buxton: Δείτε το βίντεο από το 2005 στο οποίο χορεύει και τραγουδά το «My Number One»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr