Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό… χάσαμε τρία χρόνια μαζί του
Δημοσίευμα στην ολλανδική εφημερίδα De Tijd.
Δημοσίευμα στην ολλανδική εφημερίδα De Tijd.
«Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Tijd.
Η βελγική εφημερίδα, γράφει για τον πρόεδρο της ΝΔ «Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει τις “καταστροφικές διαπραγματεύσεις” της ακροαριστερής κυβέρνησης των Αθηνών: “Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ”.
Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι ο Μητσοτάκης διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Τσίπρα στις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά του κόμματός του κυμαίνονται γύρω στο 34%-37%, δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερα από ό,τι το κόμμα του Τσίπρα. “Καθόλου κακά για ένα γόνο πολιτικής δυναστείας”, λέει χαριτολογώντας σε μια συνομιλία στα γραφεία του κόμματός του στην Αθήνα.
Η De Tijd αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης κάνει εκστρατεία εναντίον του “μαρξιστή” Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει πελατειακές σχέσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας στρατηγικής περικοπών και ανάπτυξης. Η υψηλή φορολογία πρέπει να μειωθεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις.
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις συζητήσεις για την Ευρώπη”, λέει ο Μητσοτάκης: “Η χώρα εμφανιζόταν ως η επιτομή των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρωζώνη”. Ο Μητσοτάκης επικρίνει επίσης το “νοσηρό” πολιτικό κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα του. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι επεμβαίνει στη δίκη για την Novartis και διαδίδει ψεύδη.
“Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό”, υποστηρίζει ο Μητσοτάκης. Τονίζει ότι ένα ακροαριστερό κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ».
ολες οι ειδησεις
- Λέω και ξελέω για πρόωρες εκλογές – Το Μαξίμου μετρά τη φθορά και ψάχνει έξοδο κινδύνου
- Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο επιβλητικός περίβολος του Τύμβου Κάστα στην Αμφίπολη – Eντυπωσιακές εικόνες
- Η Ελλάδα ως πάροχος ασφαλείας: Η νέα αμυντική στρατηγική που έδειξαν Μητσοτάκης – Δένδιας
- Pax Judaica: Το δόγμα της αυξανόμενης ισραηλινής ισχύος στον αραβικό χώρο
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr