Καραγκούνης στον Talk Radio 98.9: «Ναι, θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αν είχε μόνο το γάμο και κάποιες νομικές διορθώσεις για την υιοθεσία- τεκνοθεσία»
«Δεν πρέπει να αλλάζουμε το πρότυπο μητέρας – πατέρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αλλάξει συνολικά το δίκαιο και να συμπαρασύρει την υιοθεσία.
«Δεν πρέπει να αλλάζουμε το πρότυπο μητέρας – πατέρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αλλάξει συνολικά το δίκαιο και να συμπαρασύρει την υιοθεσία.
Την πρόθεσή του να ψήφιζε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια υπό δύο προϋποθέσεις, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον Talk Radio 98.9 και τον Τάκη Χατζή.
Ο κ. Καραγκούνης έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ωστόσο όπως είπε στην σημερινή του συνέντευξη, εφόσον αυτό είχε μόνο το θέμα του γάμου και κάποιες νομικές διορθώσεις για την υιοθεσία και την τεκνοθεσία, ναι θα το ψήφιζε.
«Δεν πρέπει να αλλάζουμε το πρότυπο μητέρας – πατέρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να αλλάξει συνολικά το δίκαιο και να συμπαρασύρει την υιοθεσία.
Ερωτηθείς για τις ενημερώσεις που έγιναν στους βουλευτές της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι μετά τις εν λόγω ενημερώσεις δεν άλλαξε άποψη.
«Δεν σχημάτισα διαφορετική άποψη αλλά έγινε μια γόνιμη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει την γνώμη του στον άλλον.
Εχει να κάνει με ένα βασικό αξιακό ζήτημα που λέει αν το πρότυπο μητέρας- πατέρα μπορεί να αλλάξει. Εκεί υπάρχει η διαφορετική προσέγγιση και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και σε άλλες νομοθεσίες.» είπε.
Στην ερώτηση αν δεν υπήρχε το άνοιγμα στην υιοθεσία των παιδιών και ήταν απλά ο γάμος όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης με κάποιες τροποποιήσεις για τους ανθρώπους αυτούς, αν θα το ψήφιζε απάντησε:
«Βεβαίως θα το ψήφιζα, εγώ είπα ότι στο υφιστάμενο πλαίσιο αυτές τις αναγκαιότητες, εγώ καταλαβαίνω τον πρωθυπουργό αυτό θέλει να ρυθμίσει κατά βάση, πρέπει να ρυθμιστούν τέτοιες αναγκαιότητες αλλά μπορεί να γίνει από το υφιστάμενο πλαίσιο χωρίς να αλλάζουμε γενικά την τεκνοθεσία και το πρότυπο μητέρα – πατέρας.
Μετά μπαίνουν άλλα ζητήματα όπως το Γονέας 1 – Γονέας2, μπαίνουμε σε κάποιες νομικές προσεγγίσεις που δεν θα μπορούμε να θεραπεύσουμε γενικώς γιατί θα έχουμε φύγει από το βασικό αυτό αξίωμα που σας είπα.
Αυτό που εγώ λέω είναι το εξής: Να μην αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο, να μην συμπαρασύρουμε συνολικά την τεκνοθεσία αλλά εκεί που υπάρχει μια αναγκαιότητα ενός πατέρα που κατά μόνας θα μπορούσε να έχει υιοθετήσει ένα παιδί και στη συνέχεια να κάνει ένα σύμφωνο συμβίωσης με ένα ομόφυλο άτομο, εκεί που θα έχει μια αναγκαιότητα όπως σε κληρονομικά ζητήματα θα μπορούσε να επισέλθει στην θέση του άλλου και να προστατεύσει τα νομικά δικαιώματα του παιδιού.»
ολες οι ειδησεις
- Ευρωπαϊκές κληρώσεις: Βατός δρόμος για Παναθηναϊκό – Χάμαρμπι ή Άντερλεχτ για τον ΠΑΟΚ
- Με Ναϊμέγκεν ο Ολυμπιακός στον τρίτο προκριματικό του Champions League
- Η συνεργασία μου με την Αλίκη
- De Beers: Τα διαμάντια είναι παντοτινά, τα μονοπώλια όμως όχι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr